Donesena odluka

Sve je spremno za gradnju kampa Vatrenih, Velika Gorica postaje dom hrvatske nogometne reprezentacije

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar rekao je da su "sve političke opcije u Gradskom vijeću pokazale zrelost na pitanju koje je od velikog značaja za Veliku Goricu".



VELIKA GORICA Na današnjoj sjednici velikogoričkog Gradskog vijeća jednoglasno je donesena odluka o ciljanim izmjenama i dopunama Urbanističkog plana kojim je zemljište budućeg nogometnog kampa hrvatske reprezentacije stavljeno u zonu sporta i rekreacije, čime je otklonjena i posljednja administrativna prepreka za realizaciju ove investicije.


Velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar rekao je da su “sve političke opcije u Gradskom vijeću pokazale zrelost na pitanju koje je od velikog značaja za Veliku Goricu”.


“Ovo je nadpolitičko pitanje i zato mi je drago da su svi stavili interes našeg grada na prvo mjesto”, izjavio je Ačkar nakon sjednice Gradskog vijeća te istaknuo da je priča o nogometnom kampu rezultat proaktivnog pristupa gradske vlasti prema Hrvatskom nogometnom savezu i Vladi Republike Hrvatske.




Donošenjem ovog akta Velika Gorica je osigurala sve preduvjete za izgradnju kampa, a gradonačelnik Ačkar izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatom i brzinom realizacije svih pripremnih radnji.


“Aktivno smo pristupili svim procesima, odredili rokove i uspješno ostvarili zadane ciljeve te ispoštovali sve rokove prema Hrvatskom nogometnom savezu. Ovaj uspjeh svjedoči o spremnosti Velike Gorice da odgovori svim izazovima i realizira projekte koji doprinose razvoju cijele regije”, kazao je Ačkar.


Budući kamp je mjesto na kojem će se “Vatreni” pripremati za reprezentativne akcije, kojim će Velika Gorica dobiti modernu sportsku infrastrukturu. Pema projekcijama Nacionalni nogometni kamp će donijeti brojne koristi ne samo sportu već i razvoju grada te cjelokupne zajednice.


Gradnja kampa bi prema procjenama trebala trajati od jedne i pol do dvije godine.