NBA

Šuterski raspoloženi Bogdanović predvodio Jazzere do pobjede, Lakersi bez LeBrona i Schrödera srušili Nuggetse

Luka Medak

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

Bojan Bogdanović/Foto: REUTERS

Bojan Bogdanović je sada već u pet od zadnjih šest utakmica zabio više od 22 poena, ovaj put 25 za pobjedu Jazza, dok su Lakersi bez Jamesa i Schrödera prekinuli svoj niz od tri poraza i niz Nuggetsa od pet pobjeda.



RIJEKA Košarkaši Utah Jazza bez previše muke su pobijedili San Antonio Spurse te ponovno zasjeli na vrh Zapadne konferencije. U toj pobjedi predvodio ih je Bojan Bogdanović, koji je sada već u pet od zadnjih šest utakmica zabio više od 22 poena.


Babo je završio susret s 25 poena, tri skoka i dvije asistencije, a pola koša manje zabio je Rudy Gobert te dodao i 15 skokova, dvije ukradene lopte i tri blokade.


Jazzeri su ograničili Spurse samo na šutove s poludistance – igrači Gregga Popovicha prvo polaganje na utakmici imali su tek krajem prvog poluvremena, a u prve 24 minute promašili su i svih sedam trica. Zbog toga su Jazzeri u trećoj četvrtini napravili prednost od čak 25 poena i više se nisu osvrtali.




Kod poraženih Spursa najbolji je bio DeMar DeRozan s 22 poena i šest asistencija, a slijedili su ga Dejounte Murray s 15 i Rudy Gay sa 17 poena. Luka Šamanić ušao je tek posljednje četiri minute susreta i upisao samo tri poena i asistenciju.


Los Angeles Lakersi konačno su uspjeli ostvariti pobjedu i protiv Denver Nuggetsa prekinuti niz od tri poraza. Ova pobjeda je došla najmanje očekivano jer Nuggetsi su slaviti pet puta u nizu do ovog susreta, a Lakersi pak igrali bez LeBrona Jamesa i Dennisa Schrödera, no ovaj put ih je do pobjede dovela dobra timska obrana.


Lakersi su ograničili Denver na samo 89 poena, a u borbi dvaju centara završnu riječ imao je Anthony Davis, koji je u posljednjim sekundama blokirao važnu tricu Campazza. Davis je ujedno i predvodio svoju oslabljenu momčad s 25 poena, sedam skokova i tri blokade.


Kod Nuggetsa je najbolji bio glavni MVP kandidat Nikola Jokić, čijih 32 poena, devet skokova i pet asistencija nije bilo dovoljno za produžetak niza na šest uzastopnih pobjeda.


Rezultati:


Detroit – Orlando 112:119
Washington – Indiana 154:141
New Orleans – Golden State 108:123
Atlanta – Portland 123:114
Chicago – Philadelphia 94:106
Memphis – New York 104:118
LA Lakers – Denver 93:89
Utah – San Antonio 110:99