Velik ulog

Susret Dinama protiv Legije pokazat će u kojoj su mjeri Modri usvojili lekcije iz remija s Rijekom, Krznar dao jasnu naredbu

Davor Petrović

Igrači Dinama/Foto: PIXSELL

Igrači Dinama/Foto: PIXSELL

Po meni i mom razmišljanju, ovo nam je najbitnija utakmica – tvrdi maksimirski šef struke



ZAGREB Večerašnja prva utakmica trećeg pretkola Lige prvaka pokazat će u kojoj su mjeri štićenici Damira Krznara usvojili lekcije iz nedjeljnog remija s Rijekom. Trener Dinama je, naime, istaknuo da je derbi donio dvoboj sa suparnikom čiji je stil igre sličan onom koji gaji Legia iz Varšave.


– To nam je bila prilika i za prilagodbu na Poljake. Možemo biti zadovoljni onim što smo pružili u fazi napada, a boljeg rezultata su nas koštale neke individualne pogreške. Međutim, smatram da možemo biti zadovoljni progresijom napada – tumači Krznar.


Na listi ozlijeđenih igrača su Arijan Ademi i Marko Tolić, dok svi ostali ulaze u konkurenciju za udarnu jedanaestorku. Prema Krznarovim riječima, večerašnji dvoboj s Legijom ima najveću težinu u dosadašnjem dijelu sezone, i to zbog velikog uloga.




– Ovo je utakmica koja nas, bude li sve u redu, vodi u zadnju rundu kvalifikacija Lige prvaka, time bi naš osnovni cilj bio ispunjen. Tada bismo imali osiguran ulazak u Europsku ligu i priliku za plasman u Ligu prvaka. Po meni i mom razmišljanju, ovo nam je najbitnija utakmica – tvrdi maksimirski šef struke.


Prvokup


Sudeći po redovima ispred blagajni na stadionu i ispred kućice za antigensko testiranje, i navijači su to prepoznali. Doduše, tu svoje prste imaju i čelnici modrog kluba, koji su vješto iskoristili nedavni ždrijeb zadnje runde kvalifikacija Lige prvaka.


Naime, potencijalni suparnik pobjednika dvoboja Dinama i Legije bit će bolji iz sučeljavanja Crvene zvezde i moldavskog Šerifa, a odgovorni iz Maksimirske 128 istaknuli su da će oni koji kupe ulaznice za večerašnji dvoboj imati pravo prvokupa za iduću europsku utakmicu u Zagrebu. Nije tajna da navijači sanjaju susret s nekadašnjim rivalom iz bivše Jugoslavije. I ne samo oni…


– Naši dečki su izuzetno fokusirani i na tome im se zahvaljujem. Međutim, također im i naređujem: danas je jedino bitna Legia, Legia i samo Legia – objašnjava Krznar.


Temeljita analiza suparnika je pokazala da je poljski prvak suparnik koji ima puno toga za ponuditi na terenu.


– Oni su izuzetno kombinatorni, vole posjed i otvoreno nadmetanje. Napadački su dosta ofenzivni i bekovi su im jako visoko. U tom segmentu ćemo im morati dobro parirati. Legia ima pet ofenzivnih igrača, i oni su, usuđujem se reći, najbolji dio u njihovoj igri – tumači trener Dinama, dodajući da je zadovoljan izvedbama svoje momčadi.


Prosuti bodovi


Rezultati su, pak, druga priča.


– Time nisam zadovoljan. Pružili smo nekoliko dobrih partija, ali sigurno je da sve još nije sjelo na svoje mjesto. Bilo bi ludo da jest. Na sastanku nakon derbija s Rijekom nisam znao što reći svojim igračima jer smo odigrali dobru utakmicu, a prosuli dva boda – zaključuje Krznar. – Dečki su izuzetno fokusirani, na tome im se zahvaljujem, ali im i naređujem – Legia, Legia i Legia nam je jedina bitna – završio je Damir Krznar.