Djurgarden

Suparnik Rijeke u Konferencijskoj ligi stigao do prve gostujuće pobjede tek u 11. kolu, ali na svom terenu je nemilosrdan

Davor Petrović

Foto Djurgarden Fotboll, Instagram

Foto Djurgarden Fotboll, Instagram

No, pitanje je kako će to funkcionirati bez Seada Hakšabanovića, kojem sutra završava posudba iz Rubina. Taj 23-godišnji reprezentativac Crne Gore stigao je u Djurgarden iz Kazanja nakon agresije Rusije na Ukrajinu



RIJEKA Tri i pol tjedna prije dolaska na Rujevicu, Djurgarden je konačno stigao do prve pobjede na gostovanju u 11. kolu novog prvenstva, koje je u Švedskoj počelo prije nešto manje od tri mjeseca. Suparnik Rijeke u drugom pretkolu Konferencijske lige prošle je nedjelje pregazio Sundsvall (5:2) i napunio se samopouzdanjem uoči nastavka sezone.


Naime, u prva četiri gostovanja u ovoj sezoni Djurgarden je osvojio tek dva boda. Kod Göteborga je osvojio jedan (1:1), a kod Elfsborga drugi bod (0:0), dok je doživio identične poraze kod AIK-a i Kalmara (0:1). Uz sve to, valja istaknuti da je do ove utakmice s Djurgardenom predzadnji Sundsvall u deset kola nove sezone inkasirao 24 gola. Nije na odmet istaknuti da je AIK drugi, dok su Kalmar, Elfsborg i Göteborg šesti, sedmi i osmi.


Kada je u pitanju Tele2 Arena, Djurgarden je nemilosrdan. Na tom stadionu je tek Helsingborg osvojio bod (2:2), dok je Norrköping pobijeđen (2:1), a Sirius, Malmö i Varberg su pregaženi identičnim rezultatom (4:0). Može se reći da je Djurgarden prava domaćinska momčad.




No, pitanje je kako će to funkcionirati bez Seada Hakšabanovića, kojem sutra završava posudba iz Rubina. Taj 23-godišnji reprezentativac Crne Gore stigao je u Djurgarden iz Kazanja nakon agresije Rusije na Ukrajinu i postigao je tri gola, uz tri uknjižene asistencije, u prvih 11 kola prvenstva Švedske.