NBA DOIGRAVANJE

Sunsi pokvarili Jokićevo MVP slavlje i doveli Nuggetse na korak do ispadanja, Sixersi poveli u seriji protiv Hawksa

Luka Medak

Devin Booker i Dario Šarić/Foto: REUTERS

Devin Booker i Dario Šarić/Foto: REUTERS

Niti jedna momčad u povijesti NBA lige se nije uspjela vratiti nakon poraza u prva tri susreta, što bi značilo da Nuggetsi već mogu raditi planove za godišnji odmor.



RIJEKA Phoenix Sunsi su u petak navečer ostvarili svoju šestu uzastopnu pobjedu u doigravanju te poveli 3-0 protiv Denver Nuggetsa, čime su gurnuli momčad Nikole Jokića do ruba ispadanja. Niti jedna momčad u povijesti NBA lige se nije uspjela vratiti nakon poraza u prva tri susreta, što bi značilo da Nuggetsi već mogu raditi planove za godišnji odmor.


Najbolji u redovima Sunsa bio je Devin Booker s 28 poena, šest skokova i četiri asistencije, a iskusni Chris Paul je ubacio 27 poena uz šest skokova i osam asistencija. Hrvatski reprezentativac Dario Šarić igrao je devet minuta te u tom periodu ubilježio sedam poena, četiri skoka i dvije asistencije.


Nuggetse, koji su blizu prve “metle” u seriji nakon 2008. godine, predvodio je novopečeni MVP lige Nikola Jokić, koji je opravdao svoj status novim “triple-double” učinkom od 32 poena, 20 skokova i 10 asistencija, no to nije bilo dovoljno.




Nakon što su ih Atlanta Hawksi iznenadili u prvoj utakmici, Philadelphia 76ersi su se pobrinuli da se to ne ponovi i slavili su već drugi put zaredom za prednost 2-1 u seriji.


Presudna je bila treća četvrtina u kojoj su Sixersi “prebacili u brzinu više” i nadigrali Hawkse 34:19, a u tome ih je predvodio Joel Embiid, koji i dalje pruža sjajne partije iako igra s ozljedom koja će nakon sezone zahtijevati operaciju. Centar Sixersa završio je susret s 27 poena, devet skokova i osam asistencija, a tome je dodao i tri blokade. Tobias Harris je ubacio 18, koliko i Ben Simmons, čemu je dodao sedam asistencija.


Kod Hawksa je najbolji bio Trae Young s 28 poena i osam asistencija, John Collins je dodao 23, a heroj iz prve utakmice Bogdan Bogdanović 19 poena.


Rezultati: Atlanta – Philadelphia 111:127 (1-2), Denver – Phoenix 102:116 (0-3).