Analiza

Sudačka komisija HNS-a se oglasila oko spornih situacija: Penal Rijeke je ispravan, ali Bebek je pogriješio

Portal Novilist.hr

Ivan Bebek/Foto PIXSELL

Ivan Bebek/Foto PIXSELL

KNS HNS-a ne pronalazi elemente zbog kojih je sudac Bebek nakon ponovnog pregleda incidenta potvrdio svoju prethodnu odluku, poručila je sudačka komisija za utakmicu Dinama i Puljana



RIJEKA Sudačka komisija HNS-a priopćenjem se oglasila oko penala koji je Ivan Bebek dosudio za Dinamo protiv Istre 1961 (1:0). Komisija smatra da je riječki sudac pogriješio, dok su penal dosuđen u utakmici Rijeke i Gorice (2:0) okarakterizirali kao ispravan.


“KNS HNS-a dosuđeni kazneni udarac smatra neispravnom procjenom suca utakmice. VAR sudac opravdano je intervenirao i pozvao suca utakmice na OFR pregled incidenta. KNS HNS-a kontakt u kojem je branič Istre 1961 neosporno ostvario kontakt sa suparnikom ne razmatra kao prekršaj PNI-e. Isto tako, KNS HNS-a ne pronalazi elemente zbog kojih je sudac nakon ponovnog pregleda incidenta potvrdio svoju prethodnu odluku”, poručila je sudačka komisija za utakmicu Dinama i Puljana.


Za Rijeku je protiv Gorice penal bio dosuđen nakon duela Filipa Mrzljaka i Matije Frigana.




“Ispravna procjena suca utakmice u interpretaciji pravila XIV (kazneni udarac). Incident u kojem igrač Gorice unutar vlastita kaznena prostora, iako u borbi za loptu, neoprezno, zakašnjelim startom ruši suparnika, smatra se prekršajem. KNS HNS-a u izazovima ovakve prirode procjene sudaca u terenu smatra konačnim odlukama bez intervencije VAR suca”, priopćio je HNS.