Državna nagrada

Štefanac, Marotti, Roje i Gračaković ponos PGŽ-a

Igor Duvnjak

Čestitka uime sportaša/Foto S. DRECHSLER

Čestitka uime sportaša/Foto S. DRECHSLER

Veliko zadovoljstvo je i ponosni smo što možemo primiti ljude s takvim, najvišim priznanjima u našem sportu - poručila je nagrađenima zamjenica župana Marina Medarić



RIJEKA Ugodno je bilo jučerašnje studenačko, inače tmurno jutro u Županiji primorsko-goranskoj gdje je održan svečani prijem dobitnika državne nagrade za sport »Franjo Bučar« i nagrade »Milan Neralić« s područja županije. Nagrađene, Enrica Marottija, Lauru Štefanac, Zorana Roja i Slobodana Gračakovića, primila je zamjenica župana Marina Medarić sa suradnicima, Sonjom Šišić, pročelnicom Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu, Goranom Petrcom, pročelnikom Ureda Županije te Veljkom Karabaićem, predsjednikom Zajednice sportova PGŽ-a i tajnikom Darkom Ivoševićem.


– Veliko je zadovoljstvo i ponosni smo što možemo primiti ljude iz naše Županije s takvim, najvišim priznanjima u našem sportu – istaknula je između ostaloga Marina Medarić. Državna nagrada za sport »Franjo Bučar« osnovana je 1991. godine i najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna dostignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta u Hrvatskoj.


– Izuzetno mi je drago što su ovdje naši dobitnici ove nagrade. To njihovo priznanje je nagrada ulaganju u sport – rekao je Veljko Karabaić. – Čestitam im u ime 20 tisuća sportašica i sportaša naše županije, koja ima svoje predstavnike na najvećim međunarodnim natjecanjima u svim sportovima. Jako smo zadovoljni s time koliko naša županija ulaže u sport.




Laura Štefanac, atletičarka Kvarnera, europska je prvakinja u bacanju koplja za gluhe, inače je i osvajačica triju zlatnih i triju srebrnih medalja sa Europskih juniorskih prvenstava gluhih i nagluhih osoba te bronce seniorskog ranga istog natjecanja.


– Čast mi je što sam došla u Rijeku i u Kvarner – rekla je Laura koja radi atletike i treninga često putuje u Sloveniju. – Treniram u Celju, dolazim u Rijeku, ništa mi nije teško kada je u pitanju atletika.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU