Staza smrti

Spust u Kitzbühelu obilježili brojni prekidi, Švicarcu pola sata ukazivali pomoć nakon teškog pada na glavu

Hina

Urs Kryenbuehl teško je nastradao/Foto REUTERS

Urs Kryenbuehl teško je nastradao/Foto REUTERS

Prvi prekid uslijedio je nakon pada Amerikanca Ryana Cochana Sieglea koji je ozlijedio rame, no ubrzo po nastavku utrke teško je pao Švicarac Urs Kryenbuehl koji je prilikom skoka u cilj izgubio kontrolu nad skijama te pao na glavuKITZBUEHEL Švicarac Beat Feuz pobjednik je spusta skijaša za Svjetski kup voženog u petak u Kitzbuehelu, on je ostvario 16 stotinki bolje vrijeme od drugog Austrijanca Matthiasa Mayera, odnosno 56 stotinki od trećeg Talijana Dominika Parisa.


Prva je to Feuzova pobjeda u Kitzbuehelu nakon što je četiri puta završavao na drugoj poziciji.


Utrku su obilježili brojni prekidi, spustilo se samo 30 od 55 skijaša koji su se nalazili na startnoj listi. Prvi prekid uslijedio je nakon pada Amerikanca Ryana Cochana Sieglea koji je ozlijedio rame, no ubrzo po nastavku utrke teško je pao Švicarac Urs Kryenbuehl koji je prilikom skoka u cilj izgubio kontrolu nad skijama te pao na glavu.
Nakon više od pola sata ukazivanja pomoći Kryenbuehlu utrka je nastavljena, no ubrzo je ponovno prekinuta zbog jakog vjetra. Kako je i vidljivost na stazi bila sve lošija, organizatori su odlučili prekinuti natjecanje nakon startnog broja 30.Vodstvo u redoslijedu spustaša preuzeo je Mayer sa 238 bodova, drugi Feuz ima 226, dok je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde, koji je završio sezonu zbog ozljede koljena, treći sa 190 bodova.


U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa vodi Francuz Alexis Pinturault sa 778 bodova, drugi Kilde ima 560, a treći Švicarac Marco Odermatt 501. Filip Zubčić je peti sa 462 boda, četiri manje od četvrtog Austrijanca Marca Schwarza.


Za subotu je predviđen još jedan spust u Kitzbuehelu, dok će se u nedjelju voziti superveleslalom.