SURADNJA UEFA-E i CONMEBOL-a

Sprema se “Finalissima”: UEFA i CONMEBOL dogovorili utakmicu između kontinentalnih prvaka

Hina

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

Aleksander Čeferin/Foto REUTERS

"Sporazum koji su postigle dvije organizacije trenutno pokriva tri izdanja ove utakmice između kontinentalnih prvaka", navodi se u priopćenju UEFA-e.NYON Europski prvak Italija će se u lipnju 2022. godine suočiti s pobjednikom Copa America Argentinom, objavila je u utorak UEFA.


“Sporazum koji su postigle dvije organizacije trenutno pokriva tri izdanja ove utakmice između kontinentalnih prvaka”, navodi se u priopćenju UEFA-e.


Za tu utakmicu nije dodijeljen naziv mjesta održavanja, kao ni naziv natjecanja, ali izvor je rekao Reutersu da je dvoboj dobio radni naziv ‘Finalissima‘. Objava je uslijedila nakon što su se i europsko upravno tijelo UEFA i njihovi južnoamerički kolege iz CONMEBOL-a oštro protivili planovima FIFA-e za dvogodišnje Svjetsko prvenstvo.
Ranije ovog mjeseca predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin upozorio je na potencijalni europski bojkot Svjetskog prvenstva ako se nastave planovi FIFA-e da svake dvije godine organizira Mundijal.


“Možemo odlučiti da nećemo igrati u njoj”, rekao je Čeferin za novine Times. “Koliko ja znam, Južnoamerikanci su na istoj strani s nama. Zato sretno s takvim Svjetskim prvenstvom.”


UEFA je također objavila da osniva zajednički ured s CONMEBOL -om u Londonu, koji će biti zadužen za koordinaciju “projekata od zajedničkog interesa”.