Vaterpolo

Sportski direktor Primorja EB uoči novog nastupa u Euro kupu: “Rijeka je prepoznala i cijeni činjenicu što igramo u Europi”

Igor Duvnjak

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Smatram da naše gledatelje očekuje vrhunska utakmica u kojoj će sigurno uživati. Pozivamo ih još jednom da ih dođe što više jer nam je to jako potrebno - kaže sportski direktor Primorjaša



RIJEKA Jesenas Riječanke i Riječani rijetko dožive da se sunce probije između oblaka, ovdašnji ljubitelji vaterpola mnogo češće doživljavaju izlazak na scenu mlade momčadi Primorja Erste Bank koja igra u taktu »iz melodije u meloldiju«, a redu je ona itekako čekana, sutrašnji dolazak Šabac Elixira na Kantridu u četvrtom kolu C skupine LEN Euro kupa.


U natiskanom ritmu domaćih i međunarodnih susreta Premier Regionalne lige, hrvatskog Kupa i ovog europskog, u nadmetanjima u kojima su Primorjaši u igri, kada praktički skoro pa svaki dan donosi neku novu utakmicu, nema vremena niti volje za ostvrtanje, ali ima razloga za zadovoljstvo s onim što je ova momčad ostvarila i na način kako su to igrači Igora Hinića i postigli u ovim konkurencijama, koje su zahtjevne svaka na svoj način.


– Naša je sezona za sada stvarno odlična – kaže Petar Muslim, sportski direktor riječke momčadi, nekadašnji trofejni reprezentativac koji odaje priznanje treneru i igračima na dosezima nakon prijeđene dionice puta. Ekipu inače već nakon sutrašnjeg ispita sa Šapčanima čeka subotnje gostovanje kod Solarisa u Premier Regionalnoj ligi.




– U biti, ostvareno je iznad očekivanja i mislim da smo na jednom lijepom valu koji koristimo i iz utakmice u utakmicu uistinu igramo sve bolje i bolje. Kada se pritom upadne u neku »rupu«, kada se dogodi neki loš rezultat, znamo da je i to sastavni dio sporta. Glavno je da moramo biti sto posto fokusirani i u najboljoj formi. Ove utakmice koje su nam jako bitne odlično »gađamo« s formom. Izdvajam tako ove dvije prošle pobjede nad Mladosti koje su zbilja bitan rezultat za naš klub.


Inače, dobili smo ih tri puta zaredom, ne znam je li nam se to dogodilo ikada u povijesti. Ukupno gledano, dižemo se te je tako susret s Mornarom ispao više kao trening nego utakmica, a bio je to jako bitan susret. Vidi se da su momci fokusirani, u takvom raspoloženju i dočekujemo Šabac Elixir.


Analiza


Kapetan Tin Brubnjak i društvo su u protekla dva nastupa pokazali da je preboljen loš nastup u Budimpešti i visok poraz od BVSC Zugla, koji sa Šapčanima vodi u ovoj skupini s dvije pobjede u tri nastupa.


– Nakon Budimpešte pogledala se snimka utakmice i analizirane su pogreške, ali i jedna ovakva utakmica daje neko iskustvo koje treba našim mladim momcima. Stoga i na taj poraz gledam kao na veliko iskustvo, da se dečki znaju nositi i s takvim stvarima i fokusirati se na daljnje natjecanje. Nema vremena za previše razmišljanja, stalno se ide dalje, a ukupno gledano, za sada je sve jako dobro.


Jasno da u riječkom taboru s itekakvim štovanjem dočekuju šabačke goste, svjesni kvaliteta gostiju iz Srbije što je najava zanimljive, atraktivne priredbe. U prvom činu ovog međusobnog nadmudrivanja Čubranići i društvo su Šapčane u njihovoj vodi dugo držali na udici, ali su se ovi otrgnuli i otplivali k pobjedi.


Ozbiljan suparnik


– Šabac Elixir je jedna ozbiljna ekipa, ovaj klub iz Srbije dosta ulaže u posljednje vrijeme. U sastavu imaju nekoliko igrača sa šireg popisa srpske reprezentacije. Jednostavno, igraju jako lijepo, a ne želim sada izdvajati i hvaliti nekoga među njima, ima tko će to činiti. Ali, isto tako mislim da smo mi odlični, mi također imamo igrača koji će biti na širem popisu reprezentativaca ili su bili na njemu.


Očekujem jako tvrdu utakmicu, fizički napornu jer oni igraju dosta jako fizički. Mislim da ćemo im odgovoriti kako treba. Naše navijače očekuje svakako jedna vrhunska utakmica u kojoj će sigurno uživati. Pozivamo ih još jednom da ih dođe u što većem broju jer nam je to jako potrebno u tom susretu.


Živopisni bršljan krvavo crvene boje na stepeništu k bazenu dočekuje namjernike, u četvrtak ih se očekuje u velikom broju kako bi bili nužni »osmi igrač« s tribina domaćim »kapicama«.


– Rijeka je prepoznala i cijeni činjenicu što igramo u Europi, što nastupamo u ovakvim utakmicama. U krajnju ruku, jedini smo od riječkih loptačkih sportova na europskoj sceni. Treba nam velika podrška u ovim europskim susretima, sada je to itekako bitno. Navijače očekujem i ovaj put i hvala im što nam dolaze.