Polufinalni turnir Regionalne lige u Beogradu

Splitski Jadran na Final Fouru, Primorje završilo turnir bez ijedne pobjede

Hina

Foto M. GRACIN

Foto M. GRACIN

Jadran je osvojio drugo mjesto na kvalifikacijskom turniru u Beogradu nakon što su u nedjelju svladali riječko Primorje s 13:10, a potom im je pomogla zagrebačka Mladost koja je s 18:10 svladala Crvenu zvezdu. BEOGRAD/DUBROVNIK Vaterpolisti splitskog Jadrana plasirali su se na završni turnir četiri najbolje ekipe regionalne vaterpolske lige, te se tako pridružili Mladosti i Jugu.


Jadran je osvojio drugo mjesto na kvalifikacijskom turniru u Beogradu nakon što su u nedjelju svladali riječko Primorje s 13:10, a potom im je pomogla zagrebačka Mladost koja je s 18:10 svladala Crvenu zvezdu.


Najbolji strijelac u redovima Mladosti bio je Cosmin Radu s četiri pogotka. Žapci su još jednom imali impresivan šut s igračem više, čak 85 posto, a dobar dan imali su i vratari Mladosti – Ivan Marcelić zaustavio je 12, a Jerko Jurlina tri pokušaja Zvezdaša. Marcelić je nagrađen kao vratar turnira dok je kapetan Mladosti Luka Bukić proglašen igračem turnira.
Mladost je osvojila prvo mjesto u ovoj skupini sa svih 15 bodova.


Final four Regionalne lige igrat će se 26. i 27. ožujka u Zagrebu. Uz Mladost, završnicu je izborio Jadran Split te u skupini B dubrovački Jug i Radnički.


Jug je skupinu u Dubrovniku okončao kao prvi s maksimalnim brojem bodova, a u zadnjoj utakmici su pobijedili šibenski Solaris s 14:5.