Uzbuna

Španjolci pojačali sigurnosne mjere uoči utakmice Lige prvaka zbog prijetnji ISIS-a

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Glasnogovornica španjolske vlade Pilar Alegria govorila je u utorak o "više od 2000 policajaca mobiliziranih kako bi se zajamčila potpuna sigurnost"



MADRID Španjolske vlasti objavile su u utorak da su pojačale svoje sigurnosne mjere za utakmice četvrtfinala nogometne Lige prvaka u Madridu zbog prijetnji skupine Islamska država (IS).


Riječ je o u susretu između Real Madrida i Manchester Cityja koji je na rasporedu u utorak navečer na stadionu Santiago Bernabeu te onom između Atlético de Madrida i Borussije Dortmund koji će se odigrati u srijedu na stadionu Metropolitano.


“Provest ćemo izvanredno sigurnosno raspoređivanje, u skladu s razinom pripravnosti koju su odredile obavještajne službe državnih sigurnosnih snaga”, rekao je prefekt Madrida Francisco Martín Aguirre u videoporuci.




To će rezultirati “dodatnim jačanjem i povećanjem” broja sigurnosnog osoblja raspoređenog u glavnom gradu Španjolske, dodao je, ne precizirajući opseg tog povećanja.


Glasnogovornica španjolske vlade Pilar Alegria govorila je u utorak o “više od 2000 policajaca mobiliziranih kako bi se zajamčila potpuna sigurnost”.


Osim dvije utakmice na rasporedu u Madridu, još jedna će se igrati u Londonu u utorak navečer između Arsenala i Bayern Münchena i četvrta u Parizu u srijedu navečer između Barcelone i PSG-a.


Razina upozorenja za napad trenutno je 4 na maksimalnoj ljestvici od 5 u Španjolskoj. U tom kontekstu, “svi sustavi za uzbunjivanje i zaštitu su aktivirani, a sigurnosne snage su spremne za intervenciju”, navodi španjolski MUP.