Svjetsko prvenstvo u rukometu

Španjolci na krilima braće Dušebajev pobijedili Francuze i uzeli broncu

Hina

Slavlje Španjolaca/Foto REUTERS

Slavlje Španjolaca/Foto REUTERS

U dvoboju rukometnih titana Španjolci su imali sve konce igre u svojim rukama. Krenuli su snažno i poveli sa 4-0, a potom su rivale cijelo vrijeme imali pod kontrolom.KAIRO Rukometa reprezentacija Španjolske osvojila je brončanu medalju na svjetskom prvenstvu u Egiptu nakon što je u susretu za broncu, kojeg su vodili hrvatski suci Gubica i Milošević, pobijedila Francusku sa 35-29 (16-13).


U dvoboju rukometnih titana Španjolci su imali sve konce igre u svojim rukama. Krenuli su snažno i poveli sa 4-0, a potom su rivale cijelo vrijeme imali pod kontrolom.


U prvom dijelu susreta četiri su puta stekli prednost od pet golova (7-2, 11-6, 12-7 i 13-8). Početkom drugog poluvremena malo su posustali, Francuska se spustila na pogodak zaostatka (16-15), no Španjolska je brzo pobjegla na +4 (20-16). U 42. minuti Španjolci su imali i šest golova viška (24-18), a osam minuta prije kraja i +7 (32-25). Na koncu je završilo 35-29.
Španjolsku su do pobjede predvodila braća Alex Dušebajev s osam i Daniel Dušebajev sa šest golova, dok su kod Francuske najefikasniji bili Hugo Descat sa sedam, te Nicolas Tournat i Ludovic Fabregas sa po četiri gola.


Španjolcima je to četvrta medalja sa svjetskih prvenstva pri čemu druga bronca nakon što su treći bili 2011. godine, a imaju i dva zlata osvojena 2013. i 2005.