Čudan izbor

Southgate iznenadio pozivom za utakmice s Italijom i Ukrajinom, na popisu igrač optužen zbog klađenja

Hina

Ivan Toney/Foto REUTERS

Ivan Toney/Foto REUTERS

Southgate je također pozvao braniče Chelseaja Bena Chilwella i Reecea Jamesa nakon što nisu nastupili na SP u Katru zbog ozljeda



LONDON Engleski izbornik Gareth Southgate objavio je u četvrtak popis igrača za kvalifikacijske utakmice za Euro 2024. protiv Italije i Ukrajine koji je pokazao da je zadržao povjerenje u većinu svojih igrača koji su na Svjetskom prvenstvu u Katru stigli do četvrtfinala.


Southgate, koji je razmišljao o odlasku nakon poraza Engleske od Francuske u Katru rezultatom 2-1, priredio je iznenađenje uključivši na popis od 25 igrača Ivana Toneya iz Brentforda.


Toney, koji do sada nije zaigrao za seniorsku reprezentaciju, ove je sezone u Premier ligi zabio 16 golova, i ispred njega na listi najboljih strijelaca su samo Erling Haaland i Harryja Kanea.




Toney je suočen s optužbama FA-a zbog navodnih kršenja pravila klađenja.


Southgate je također pozvao braniče Chelseaja Bena Chilwella i Reecea Jamesa nakon što nisu nastupili na SP u Katru zbog ozljeda.


Engleska u četvrtak kvalifikacije za Euro 2024. otvara gostujućeom utakmicom protiv Italije, a u nedjelju na Wembleyu dočekuje Ukrajinu.