LIGA PRVAKA

Šou Messija i Mbappea za slavlje PSG-a nad Leipzigom, Modrić asistent u uvjerljivoj pobjedi Reala nad Šahtarom

Hina

Kylian Mbappe i Leo Messi/Foto: REUTERS

Kylian Mbappe i Leo Messi/Foto: REUTERS



ZAGREB Leipzig je prijetio i vodio u Parizu kod PSG-a s 2-1 u ogledu 3. kola skupine A Lige prvaka. No, Parižani su na kraju slavili s 3-2.


Njemačka momčad je odigrala novu hrabru i napadačku utakmicu, ali je izgubila i treći put u skupini. Nije Leipzig pokleknuo ni nakon brzo primljenog pogotka (Mbappe u 8. minuti). Uzvratili su gosti golovima Andre Silve u 28. i Mukielea u 57. minuti. Vodio je Leipzig do 67. minute, ali je tada uslijedio odgovor Lionela Messija.


Argentinac je prvo izjednačio u 67. minuti, dok je samo sedam minuta kasnije pogodio s bijele točke za novi preokret i na kraju slavlje svoje momčadi. Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol je odigrao zadnjih dvadeset minuta susreta za Leipzig.




PSG se vratio na vrh ljestvice. Ima sedam bodova, odnosno, jedan više od Manchester Cityja. Club Brugge ima četiri, a Leipzig postaje polako prežaljen s nula bodova.


Fantastičnu utakmicu u skupini B su odigrali Atletico i Liverpool u Madridu (2-3). Nakon samo trinaest minuta igre Liverpool je imao dva gola prednosti (Salah i Keita), ali Atletico je uistinu igrao nadahnuto i domaćinu se sve vratilo kroz dva pogotka sjajnog Griezmanna (20. i 34. minuta).


No, početkom drugog dijela Francuz je od junaka postao tragičar jer je dobio crveni karton, a brojčanu prednost Liverpool je naplatio u završnici. U 78. minuti je Salah realizirao jedanaesterac za pobjedu Liverpoola koji se tako, barem djelomično, osvetio za prošlosezonsko ispadanje u osmini finala Lige prvaka.


Hrvatski nogometaš Šime Vrsaljko nije ulazio u igru za Atletico.


Liverpool ima svih devet bodova. Atletico je na četiri, kao i Porto koji je na Dragao stadionu svladao Milan 1-0. Gol odluke zabio je Diaz u 65. minuti te je talijanska momčad time ostala na nuli.


U skupini D su madridski Real i milanski Inter, favoriti na papiru, ostvarili pobjede. Real drugu u sezoni, a Inter premijernu.


Real je gostovao u Kijevu kod Šahtara te je pobijedio 5-0. Madriđani su nakon autogola Krivcova u prvom poluvremenu potpuno slomili domaćina u nastavku, a posebno treba izdvojiti Viniciusa Juniora koji je postigao dva pogotka i jednom asistirao. Hrvatski nogometaš Luka Modrić igrao je od prve minute, a u 51. je vrlo lijepo podvalio loptu i asistirao spomenutom Viniciusu Junioru za tadašnjih 2-0. Strijelci su još bili Rodrygo i Benzema, a Modrić je igru napustio u 78. minuti.


Inter je ostvario prvu pobjedu sezone svladavši Šerif na San Siru s 3:1. Podsjetimo kako je Šerif u uvodna dva kola upisao dvije pobjede uz slavlje na Santiago Bernabeu protiv Reala. Tada je predivan pobjednički gol postigao Thill koji je i u Milanu šokirao suparnika kada je u 52. minuti izjednačio na 1:1. No, Inter je uspio okruniti svoju inicijativu te je slavio golovima Vidala u 58. i De Vrija u 67. minuti. Ranije je za Inter strijelac bio Džeko.


Hrvatski nogometaši Marcelo Brozović i Ivan Perišić su počeli utakmicu te su obojica zamijenjeni u 85. minuti.


U skupini C Ajax je u Amsterdamu razbio dortmundsku Borussiju (4:0). Od samog početka je nizozemska momčad svim silama krenula na pomalo pospanog suparnika te je Ajax ostvario i treću pobjedu u isto toliko nastupa. Nakon slobodnog udarca Tadića i pomoći Reusa krenulo je potonuće Borussije nakon čega su još zabijali Blind, Antony i Haller.


Marin Pongračić je od 79. minute igrao za Borussiju.


Ajax ima devet bodova, ali je Borussia i dalje u dobroj poziciji jer ima šest bodova na drugom mjestu. Slijede Sporting s tri i Bešiktaš s nula bodova.