POLUFINALE KUPA HRVATSKE

Sopić najavio Lokomotivu: “Idemo po prolaz u finale nakon 90 ili 120 minuta, vježbamo i jedanaesterce”

Denis Frančišković

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Nadam se da ćemo ove godine gledati Kup Hrvatske na Rujevici - ustvrdio je Sopić



RIJEKA – Nogometaši Rijeke dobrim su dijelom u vrhuncu sezone, ubrzani i gust uskršnji ritam donosi im još dvije važne utakmice u osam dana. Nakon što su rutinski i s dojmljivom izvedbom prošli pomlađeni Rudeš (0:3) u Kranjčevićevoj, sutra se opet vraćaju u Ulicu pjesnika. Na rasporedu je prvi polufinale SuperSport hrvatskog Kupa s proljetnom, zahuktalom Lokomotivom. A u nedjelju na Rujevici novi veliki Jadranski derbi.


– Očekuje nas zahtjevna utakmica na vrlo zahtjevnom terenu. I to protiv jako dobre, mlade i rastrčane Lokomotive koja je u ovom dijelu sezone izgubila samo jednu utakmicu – kaže Željko Sopić.





Upravo taj jedan poraz Lokosa bio je onaj od Rijeke na Rujevici (4:0).


– U jako su dobroj formi i igraju jako dobar nogomet. S druge strane imam maksimalno povjerenje u svoju momčad. Nemamo se što lagati, idemo na pobjedu i prolaz u finale, da li nakon 90 ili 120 minuta. To isto očekuje i domaćin i nema tu prevelikog skrivanja. Nadam se da ćemo ove godine gledati Kup Hrvatske na Rujevici – ustvrdio je Sopić.


– Jesmo li vježbali jedanaesterce? Uvijek imamo trojicu, četvoricu igrača koji ih izvode. Naravno da ćemo ih ponoviti uoči susreta, mislim da je to osnova koji bi svaki klub i trener trebali raditi uoči svake Kup utakmice. Mogućnost produžetaka i jedanaesteraca uvijek postoji. Mi ćemo se pripremiti pa ćemo vidjeti.


Finale se ove godine igra na dvije utakmice, a Bijele u slučaju prolaza čeka bolji iz ogleda Hajduk – Dinamo. U redovima Riječana nema ozlijeđenih igrača što je svakako još jedno dobro saznanje za Sopića.