Stigla ga kazna...

Šok za zvijezdu: Dani Alves osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja

Portal Novilist.hr

Dani Alves/Foto REUTERS

Dani Alves/Foto REUTERS

Alvesu se sudilo da je 30. prosinca 2022. u VIP dijelu noćnog kluba u Barceloni silovao 23-godišnjakinju. Tužiteljstvo je protiv Alvesa imalo niz forenzičkih i videodokaza te iskaze svjedoka



BARCELONA Bivši brazilski nogometni reprezentativac i jedan od najtrofejnijih igrača svijeta Dani Alves osuđen je na četiri i pol godine zatvora zbog seksualnog napada koji se dogodio u noćnom klubu u Barceloni 2022. godine, dok će žrtvi napada morati platiti 150,000 eura, odlučio je najviši sud u Kataloniji.


“Presudom se smatra kako žrtva nije pristala na spolni čin i kako je tužiteljstvo dokazalo da se radilo o silovanju”, stoji u objašnjenju sudske presude.


Alves, koji je uhićen u siječnju prošle godine te se od tada nalazi u istražnom zatvoru, ostao je pri tvrdnji kako je seks bio sporazuman.




Podsjetimo, Alvesu se sudilo da je 30. prosinca 2022. u VIP dijelu noćnog kluba u Barceloni silovao 23-godišnjakinju. Tužiteljstvo je protiv Alvesa imalo niz forenzičkih i videodokaza te iskaze svjedoka.


Tvrdili su da je Alves na spomenuti datum pozvao žrtvu i njezine prijatelje, počastio ih pićem, a zatim djevojku odveo u WC kao jedini dio noćnog kluba koji nije bio pokriven kamerama. Navodno ju je tražio oralni seks, što je ona odbila, pa ju je silovao, a zatim napustio klub. Djevojka je odmah policiji prijavila incident. Liječnik ju je pregledao, a policija je započela istragu.


Alves je nekoliko puta mijenjao iskaz. Od toga da nikad nije upoznao žrtvu, zatim da je bio s njom u WC-u, ali da se ništa nije dogodilo, a na kraju da je bilo sporazumnog seksa, no dodao je da to nije želio odmah reći kako njegova supruga ne bi saznala. Na kraju, nakon što je promijenio tri odvjetnika, govorio je kako je bio previše pijan da bi znao što radi…