keku se trese stolica?

Slovenski nogometni savez traži zamjenu za Keka, za bivšeg trenera Rijeke sve veći interes kod zagrebačkog Dinama

Portal Novi list

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Matjaž Kek/Foto REUTERS

Slovenci bi se mogli okrenuti Robertu Prosinečkom, koji je već jednom dobio izravan poziv da preuzme Sloveniju, ali on je tada preuzeo BiH



RIJEKA Čelnici nogometnog saveza Slovenije nezadovoljni su rezultatima Matjaža Keka i traže novog izbornika, a jedan od glavnih kandidata je Robert Prosinečki, prenose izvori Sportkluba.


Miran Pavlin, zadužen za mlade reprezentacije Slovenije, u intervjuu za slovenski Sportklub otvoreno je govorio o završetku kvalifikacija za SP u Kataru 2022. godine. Nastup reprezentacije slovenska javnost je ocijenila kao slab, a Pavlin je dao ocjenu 3 od 5. Slovenski savez više i nije toliko euforičan oko Keka, kao što je to bio njegovim povratkom.


Kako piše Sportklub, za Matjaža Keka već postoji interes kod zagrebačkog Dinama. Zdravko Mamić je više puta u svojem vladanju Dinamom najavljivao taj transfer, a informacija je ovoga puta da postoji ozbiljna konekcija između Dinama i bivšeg trenera Rijeke.




Naime, iako je Damir Krznar u ovom trenutku ipak u sedlu, Dinamo se još može izboriti za plasman u nokaut fazu Europske lige, a u prvenstvu ima utakmicu manje i tri boda manje od Rijeke i Osijeka. No, naravno da su u Dinamu nezadovoljni što klub ne marišira kroz prvenstvo, a nije daleko ni od istine da Modrima treba čovjek čvrste ruke.


U Sloveniji se pak pojavila informacija da čelnici “nogometne zveze” već traže novog izbornika. Već je jednom Robert Prosinečki dobio izravan poziv da preuzme Sloveniju, ali on je tada preuzeo BiH, tako da se sada ponovno o tome počelo šuškati.