Košarka

Slovenija i Srbija napravile velik korak prema drugom krugu SP-a, Dončić ponovo dominantan

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

U Okinawi su slovenski košarkaši svladali su Gruziju s 88-67 bez značajnijih teškoća, iako su Gruzijci dobili prvu četvrtinu. Srbi su uvjerljivo svladali Portoriko s 94-77



OKINAWA Košarkaši Slovenije i Srbije su praktički osigurali drugi krug Svjetskog prvenstva  svladavši u 2. kolu najjače suparnike u skupini Gruziju, odnosno Portoriko.


U Okinawi su slovenski košarkaši svladali su Gruziju s 88-67 bez značajnijih teškoća, iako su Gruzijci dobili prvu četvrtinu. U nastavku su Slovenci pojačali ritam, pa je razlika početkom četvrte dionice igre iznosila +22.


Luka Dončić ponovno je bio najbolji strijelac Slovenije, skupio je 34 poena, 10 skokova i 6 asistencija. Slijede ga Klemen Prepelič s petnaest poena i Zoran Dragić s dvanaest, dok je kod Gruzije prvo ime bio Sandro Mamukalašvili s 21 poenom i 7 skokova.




Slovenija će u srijedu od 13.30 igrati i protiv Zelenortskih otoka koji su danas svladali Venezuelu, a u drugom dijelu koji će se također odigrati u Japanu igraju još dvije utakmice protiv Njemačke, Australije ili Japana. Među osam najboljih samo će dvije prvoplasirane momčadi iz drugog kruga u Manilu.


Srbi su uvjerljivo svladali Portoriko s 94-77 u Manili, a razlika je sredinom druge četvrtine iznosila ogromnih 32 razlike. Bogdan Bogdanović i Nikola Jović su s po 17 poena predvodili Srbe, a Isaih Pineiro s 14 koševa Portorikance.