Biciklizam

Slovencu Mohoriču pripala 19. etapa Tour de Francea, Vingegaard i dalje uvjerljivo vodeći

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Za 28-godišnjeg Mohoriča ovo je treća etapna pobjeda na "Touru", obje prethodne ostvario je 2021. godine, a ovo je ujedno i treća etapna pobjeda za momčad Bahrain Victorious na ovogodišnjoj utrci



POLIGNY Pobjednik prošlogodišnjeg izdanja biciklističke utrke CRO Race Slovenac Matej Mohorič (Bahrain Victorious) pobjednik je 19. etape “Tour de Francea” vožene od Moirans-en-Montagnea do Polignyja u dužini od 173 kilometra, dok je Danac Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu.


Kao što se i očekivalo, 19. etapa bila je posljednja prilika za lovce na etapne pobjede da infiltriranjem u bijeg pokušaju ostvariti svoju ambiciju. Nakon prolaznog cilja 75 kilometara prije cilja formirala se velika skupina od preko 30 vozača koja se izdvojila iz glavnog pelotona te je bilo jasno kako će etapni pobjednik doći iz te skupine.


Na posljednjem usponu dana, 30-ak kilometara prije cilja u vodstvu su se izdvojila trojica vozača, Mohorič, pobjednik 18. etape Danac Kasper Asgreen (Soudal-QuickStep) i Australac Ben O’Connor (Ag2r-Citroen), oni su uspjeli izgraditi više od 30 sekundi prednosti u odnosu na ostatak bjegunaca te je bilo jasno kako će se u završnici obračunati za etapnu pobjedu.




Prvi je u sprint krenuo O’Connor 500 metara prije cilja, ali Asgreen i Mohorič su ga lakoćom pretekli da bi u posljednjim metrima Mohorič za širinu gume bio uspješniji od Asgreena.


Za 28-godišnjeg Mohoriča ovo je treća etapna pobjeda na “Touru”, obje prethodne ostvario je 2021. godine, a ovo je ujedno i treća etapna pobjeda za momčad Bahrain Victorious na ovogodišnjoj utrci.


Svi vodeći u ukupnom redoslijedu ciljem su prošli u velikoj skupini koja je na cilj stigla sa 13:43 minuta iza pobjednika pa dva dana prije kraja utrke branitelj naslova Vingegaard ima i dalje 7:35 minuta bolje vrijeme od drugog Slovenca Tadeja Pogačara (UAE Emirates), odnosno 10:45 minuta ispred trećeg Britanca Adama Yatesa (UAE Emirates).