Zabili čak 51 gol

Slovenci u prvom kolu Svjetskog prvenstva došli do rekorda, Francuzi svladali Norvežane

Hina

Slovenac Dean Bombac u akciji/Foto REUTERS

Slovenac Dean Bombac u akciji/Foto REUTERS

Bila je to rekordna pobjeda slovenske reprezentacije na svjetskim prvenstvima, a naši susjedi su prvi put postigli više od 50 golova. KAIRO U susretu 1. kola E skupine Svjetskog rukometnog prvenstva u Egiptu, Francuska je pobijedila Norvešku sa 28-24.


Bio je to okršaj osvajača medalja s posljednjeg SP-a u Njemačkoj i Danskoj gdje su Norvežani bili srebrni, a Francuzi brončani.


U prvom poluvremenu gledali smo izjednačenu igru (13-13), no u nastavku je Francuska na krilima sjajnog Wesley Pardina koji je sakupio čak 16 obrana bila bolja i zasluženo je osvojila prve bodove.
Najefikasniji u francuskim redovima bio je Kentin Mahe s devet, dok su Nedim Remili, Timothey N’Guessan i Hugo Descat zabili po četiri gola. Norvešku je vukao sjajni Sander Sagosen sa 10 golova.


U drugom susretu iz skupine Švicarska, koja je dan prije početka SP-a doznala da će nastupiti na turniru, nakon što su odustali Amerikanci, je iznenađujuće porazila Austriju sa 28-25. Švicarce su do slavlja predvodili Andy Schmid sa sedam, te Lenny Rubin i Cedrie Tynowski sa po šest golova, dok je u austrijskim redovima najefikasniji bio Robert Wener sa sedam golova.


U skupini G Švedska nije imala problema protiv Sjeverne Makedonija, koja je uskočila umjesto Češke, pobijedivši sa 32-20. Hampus Wanne je zabio 11 golova za Švedsku, dok je Kiril Lazarov s pet golova bio najbolji u suparničkim redovima.


Slovenija je u skupini H otvorila turnir uvjerljivom 51-29 pobjedom protiv Južne Koreje.


Bila je to rekordna pobjeda slovenske reprezentacije na svjetskim prvenstvima, a naši susjedi su prvi put postigli više od 50 golova. Do sada su rekordne pobjede bile protiv Angole sa 42-25 u Francuskoj 2017. i protiv Kuvajta sa 34-17 u Tunisu 2005. godine.


Sloveniju su do pobjede predvodili Gajić s 10, te Janc s devet golova, dok je u suparničkim redovima najefikasniji bio Kim sa šest golova.


U drugom susretu iz ove skupine Bjelorusija i Rusija su odigrali 32-32. Bio je to zanimljiv dvoboj u kome su Bjelorusiji minimalno vodili gotovo cijelu utakmicu, da bi u zadnjoj sekundi njihov vratar Kišou obranio šut s krila Šiškareva.  Bjeloruse je predvodio Vailupau s 10 golova, a Ruse Soroka i Kosorotov sa šest pogodaka.