SLOVENSKI WUNDERKIND RUŠI REKORDE

Slovenac potpisao ugovor života: Dončić se vezao za Dallas još pet godina za vrtoglavih 207 milijuna dolara

Portal Novi list

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Ugovor je dogovoren na sastanku u Sloveniji, gdje su Dončića posjetili vlasnik Mavericksa Mark Cuban, novi trener Jason Kidd i legenda kluba Dirk Nowitzki.



RIJEKA Slovenski reprezentativac i jedan od najboljih igrača NBA lige produžio je suradnju s Dallas Mavericksima. Luka Dončić vezao se za teksašku momčad narednih pet godina, a u tom periodu će samo od ugovora zaraditi 207 milijuna dolara.


Povijesni je to ugovor za NBA ligu jer se radi o tzv. rookie supermax ekstenziji, odnosno produljenju njegovog prvog ugovora za iznos od 35% salary capa. Do Dončića nijedan igrač u povijesti lige nije ostvario pravo potpisati takvu ekstenziju, ali Slovenac može jer je već u ovoj fazi karijere dvaput izglasan u najbolju NBA petorku na kraju sezone.


Ugovor je dogovoren na sastanku u Sloveniji, gdje su Dončića posjetili vlasnik Mavericksa Mark Cuban, novi trener Jason Kidd i legenda kluba Dirk Nowitzki. Ugovor stupa na snagu od sezone 2022./23. te je potpisan na četiri godine s tzv. “player opcijom”, što znači da su prve četiri godine sigurne, a Dončić sam može odlučiti hoće li ući u petu godinu ugovora.




Danas mi se ostvario san. Košarka mi je dala toliko puno i odvela me na mnoga sjajna mjesta. Počašćen sam i uzbuđen što ostajem u Dallasu kao dio Mavericksa. Posvećen sam Mavericksima i cijenim podršku svojih navijača. Uz moj novi ugovor, sretan sam što mogu objaviti da ću se još više zalagati i fokusirati za proširenje svoje fondacije. Ulagat ću u mjesta koja mi mnogo znače, mjesta poput moje domovine Slovenije i zajednice u sjevernom Texasu”, rekao je Dončić za ESPN.