HNL

Slaven Belupo golčinom srušio Osijek i došao do tek druge prvenstvene pobjede

Hina

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Nastavljena je tako kriza Osijeka koji je bez prvenstvene pobjede u posljednjih pet nastupa. U tom periodu ima dva remija i tri poraza.KOPRIVNICA Nogometaši Slaven Belupa ostvarili su drugu prvenstvenu pobjedu u sezoni, u domaćem ogledu 10. kola HNL-a nadigrali su i pobijedili Osijek 1-0 (0-0).


Kroz cijelu utakmicu Slaven Belupo je bio puno bolji, a jedini pogodak na susretu dao je Benedik Mioč u 54. minuti.


Nastavljena je tako kriza Osijeka koji je bez prvenstvene pobjede u posljednjih pet nastupa. U tom periodu ima dva remija i tri poraza.
Silovito je Slaven Belupo otvorio utakmicu te je već nakon deset minuta igre mogao zabiti pogodak ili dva. U drugoj minuti Hoxha je pogodio okvir vrata, a nove tri velike šanse uslijedile su u sedmoj, osmoj i 10. minuti. Pokušavali su u tim trenucima dva puta Štrkalj i jednom Liber, ali je udarce zaustavljao gostujući vratar Malenica ili su bili neprecizni.


Nije Osijek dobro izgledao na terenu u prvom poluvremenu, a pogotka se spasio i u 22. minuti. Mioč je bio u situaciji jedan na jedan sa suparničkim golmanom, ali je Malencia izašao kao pobjednik, kao i minutu kasnije kada je zaustavio udarac Hoxhe.


Daleko bolja igra domaćina na samom kraju prvog dijela rezultirala je pogotkom, koji je naknadno VAR poništio zbog igranja rukom u začetku akcije Agbekpornua.


Osječani su se nekim čudom spasili u prvom dijelu, u kojem su trebali nekoliko puta kapitulirati, ali nisu izdržali domaći nalet u 54. minuti. Strijelac za 1-0 Slaven Belupa bio je Mioč koji se sjurio prema suparničkim vratima i zabio pod gredu.


Vrlo brzo nakon toga Osijek je mogao izjednačiti iz svoje prve velike šanse. Pucao je Kristijan Lovrić, ali je Štefulj izbio loptu s golmanske linije čime je spasio poravnanje.


Do kraja se ritam utakmice smirio s tim da je bliže domaćin bio drugom golu nego li Osječani izjednačenju.