SVJETSKI SKIJAŠKI KUP

Slalom u Jasni: Schiffrin bolja od domaće Vlhove, 69. pobjeda u Svjetskom kupu za Amerikanku

Hina

Mikaela Shiffrin/Foto REUTERS

Mikaela Shiffrin/Foto REUTERS

Vlhova je u prvoj vožnji imala najbolji rezultat i 27 stotinki prednosti pred Shiffrin, ali je Amerikanka najboljim rezultatom druge vožnje i impresivno odskijanim donjim dijelom staze nadmašila Slovakinju koja je slavila u tri od prvih pet slaloma ove sezone.JASNA Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma za Svjetski kup održanog u subotu u slovačkoj Jasni, gdje je za 34 stotinki nadmašila domaću miljenicu Petru Vlhovu i ostvarila svoju 69. pobjedu u Svjetskom kupu, a 45. u slalomskim utrkama.


Vlhova je u prvoj vožnji imala najbolji rezultat i 27 stotinki prednosti pred Shiffrin, ali je Amerikanka najboljim rezultatom druge vožnje i impresivno odskijanim donjim dijelom staze nadmašila Slovakinju koja je slavila u tri od prvih pet slaloma ove sezone.


Treće mjesto u Jasni osvojila je Švicarka Wendy Holdener zaostavši 52 stotinke sekunde za Shiffrin.
Hrvatske skijašice Leona Popović i Andrea Komšić nisu uspjele izboriti nastup u drugoj vožnji. Popović je nakon posljednjeg prolaznog vremena napravila veliku pogrešku koja joj je odnijela mogućnost plasmana u drugu vožnju te je sa zaostatkom od 3.75 sekundi za Vlhovom osvojila 39. mjesto. Komšić je prošla stazu bez većih pogrešaka, ali je za najbržom zaostala 4.06 sekundi, što joj je donijelo 46. mjesto među 57 skijašica koje su nastupile na šestom slalomu u sezoni.


Do kraja sezone ostala su još tri slaloma, dva u švedskom Areu i jedan na završnici Svjetskog kupa u švicarskom Lenzerheideu, a razlike među vodeće tri skijašice u borbi za Mali kristalni globus su minimalne. Petra Vlhova ima 480 bodova, 45 više od Shiffrin i 70 više od svjetske slalomske prvakinje Austrijanke Katharine Liensberger koja je u Jasni bila četvrta.


U ukupnom redoslijedu vodeća Lara Gut-Behrami je propustila subotnji slalom i ostala na 1227 bodova, a Vlhova je sada na 107 bodova zaostatka. Do kraja sezone je sedam utrka.


Švicarka se u nedjelju vraća u akciju na veleslalomskoj utrci u Jasni, na kojoj će biti jedna od favoritkinja nakon što je na nedavnom Svjetskom prvenstvu u Cortini d’Ampezzo osvojila zlatnu medalju.