Svjetski skijaški kup

Slalom Are: Liensberger iznenadila Vlhovu i Shiffrin, Leona Popović 29. nakon velike pogreške

Hina

Foto G. Stanzl / PIXSELL

Foto G. Stanzl / PIXSELL

Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović, koja je imala 26. rezultat u prvoj vožnji, napravila je veliku pogrešku neposredno prije posljednjeg prolaznog vremena na drugoj stazi te je zbog prevelikog zaostatka za pobjednicom (9,44 sekundi) ostala bez ijednog boda, iako je završila na 29. mjestu.ARE Aktualna svjetska prvakinja u slalomu 23-godišnja Austrijanka Katharina Liensberger u subotu je u švedskom Areu stigla do svoje prve pobjede u Svjetskom kupu, do koje je stigla sjajnim nastupom u drugoj vožnji, nadmašivši vodeću nakon prve vožnje Amerikanku Mikaelu Shiffrin za 72 stotinke.


Najbolja hrvatska skijašica Leona Popović, koja je imala 26. rezultat u prvoj vožnji, napravila je veliku pogrešku neposredno prije posljednjeg prolaznog vremena na drugoj stazi te je zbog prevelikog zaostatka za pobjednicom (9,44 sekundi) ostala bez ijednog boda, iako je završila na 29. mjestu.


Do pogreške, Popović je bila vrlo brza, za tada vodećom Slovakinjom Petrom Vlhovom zaostajala samo 26 stotinki i imala priliku završiti utrku među 15 najboljih.
Spomenuta Vlhova je zbog velike pogreške u prvoj vožnji tek kao 27. izborila nastup u drugoj, u kojoj je ostvarila najbolje vrijeme i na kraju došla do 8. mjesta i vrijednih bodova kojima je zadržala vodstvo u redoslijedu za Mali kristalni globus te povećala svoju prednost u borbi za Veliki kristalni globus pred Švicarkom Larom Gut-Behrami, koja sada iznosi 96 bodova, uoči završne četiri utrke na finalu Svjetskog kupa u Lenzerheideu.


Najbrža u prvoj vožnji, Amerikanka Mikaela Shiffrin, nije uspjela malih 19 stotinki prednosti pred Katharinom Liensberger, pretvoriti u svoju 70. pobjedu u Svjetskom kupu, a 46. u slalomskim utrkama. Austrijanka joj je briljantnom drugom vožnjom malo pokvarila proslavu 26. rođendana. Treća je u subotnjem slalomu bila Švicarka Wendy Holdener sa zaostatkom od 1.65 sekundi za pobjednicom.


U zadnju slalomsku utrku Vlhova ulazi s 22 boda prednosti pred Liensberger i 37 bodova više od Shiffrin.


Natjecanja na finalu Svjetskog kup u Lenzerheideu započet će spustom koji je na rasporedu u srijedu, 17. ožujka. Dan poslije je na rasporedu superveleslalom, u subotu slalom, a u nedjelju veslalom.