PREMIJER LIGA

Škrljevo nakon teškog poraza od Cibone gostuje u Zadru, Rajković: “Želimo se pokazati u boljem svjetlu”

Luka Medak

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

Damir Rajković/Foto Arhiva NL

– To je utakmica u kojoj želimo proći što manje »okrznuti«, odigrati dobro, odnosno puno bolje od posljednje dvije utakmice sa Zadrom, kada smo se raspali već nakon prve ili početkom druge četvrtine. Uostalom, to nam se dogodilo i protiv Cibone tako da se ovoga puta želimo pokazati u boljem svjetlu – rekao je Damir Rajković



RIJEKA Košarkaši AO Škrljeva danas odlaze u goste Zadru, drugoplasiranoj momčadi HT Premijer lige, koji bi u slučaju pobjede u susretu što počinje u 17 sati preskočio Cibonu i zasjeo na vrh prvenstvene ljestvice. To znači da nakon uvjerljiva poraza od »vukova«, momčad Damira Rajkovića očekuje novi težak zadatak.


– To je utakmica u kojoj želimo proći što manje »okrznuti«, odigrati dobro, odnosno puno bolje od posljednje dvije utakmice sa Zadrom, kada smo se raspali već nakon prve ili početkom druge četvrtine. Uostalom, to nam se dogodilo i protiv Cibone tako da se ovoga puta želimo pokazati u boljem svjetlu – rekao je Damir Rajković, trener AO Škrljeva.


Zadrani su trenutačno u vrlo teškom ritmu, igraju utakmice svaki drugi dan i daleko su od prave forme, dok je AO Škrljevo imalo više od tjedan dana odmora zbog odgode susreta sa Splitom. Ipak, trener Rajković smatra da to u ovome slučaju neće imati velika utjecaja na konačan ishod.




– Zadar ipak ima roster koji je slagan za ABA ligu, imaju tu moć i kvalitetu, igrače koji mogu bez problema na visokoj razini odigrati utakmice u hrvatskom prvenstvu tako da mislim da umor neće igrati ulogu u ovom susretu.


Osim što je Zadar igračkim kadrom puno kvalitetnija ekipa, otegotna su okolnost treneru Rajkoviću i ozljede igrača.


– Osim Arslanagića nema ni Pilepića, koji opet ima problema sa skočnim zglobom, tako da ga nećemo forsirati protiv Zadra. Želimo iskoristiti ovu situaciju i drugim igačima dati veću minutažu i veće uloge unutar igre – objasnio je Rajković, kojemu je fokus već na idućem kolu i puno važnijoj utakmici protiv košarkaša iz Dubrave.


– Vrlo brzo nam dolazi Furnir, to je utakmica koju jednostavno moramo dobiti da bismo zadržali šesto mjesto i probat ćemo odigrati što kvalitetnije. Mijenjali smo neke stvari unutar igre pa ćemo vidjeti kako će to funkcionirati – zaključuje Rajković.