Osmina finala

Škrljevo i Kvarner 2010 se danas bore za završnicu Kupa Krešimir Ćosić, na rasporedu i veliki derbi u Zagrebu

Katarina Blažević

Foto Marin Sušić/HKS

Foto Marin Sušić/HKS

S obzirom na prikazano u proteklim ligaškim kolima, i jedna i druga ekipa će se poprilično namučiti za plasman u četvrtfinale. Škrljevo je kod Šibenke prije deset dana poraženo 55:74...



RIJEKA Košarkaši DepoLink Škrljeva i Kvarnera 2010 danas će pokušati izboriti završnicu Kupa Krešimir Ćosić, odnosno Final Eight koji je na rasporedu u veljači sljedeće godine. Obje su momčadi iz Primorsko-goranske županije u osmini finala Kupa za protivnika dobile ekipu iz svojeg ranga, pa će tako Škrljevčani danas gostovati kod Šibenke (18 sati), dok će Kvarner 2010 u Dvorani mladosti (17 sati) ugostiti Zagreb.


S obzirom na prikazano u proteklim ligaškim kolima, i jedna i druga ekipa će se poprilično namučiti za plasman u četvrtfinale. Škrljevo je kod Šibenke prije deset dana poraženo 55:74, a eventualnom pobjedom Zeleni bi prekinuli negativni niz od četiriju poraza. Kvarnera 2010, pak, čeka drugoplasirana momčad Prve lige koja je prije tri tjedna slavila 74:64, ali ovoga puta Riječani ipak igraju na svojem terenu.


Danas će iz utrke za trofej Kupa već ispasti jedan od velikih favorita jer je ždrijeb spojio Cibonu i Split, koji će od 18 sati zaigrati u Draženovu domu. Ali, zato će do plasmana na završnicu sigurno doći barem jedan od prvoligaša (drugi rang), odnosno pobjednik dvoboja na Trsatu.