HT Premijer liga

Škrljevčani za kraj regularnog dijela sezone dočekuju Cibonu: “I oni su protiv Zvezde pokazali da su iznenađenja moguća”

Katarina Blažević

Luka Barišić/Foto V. KARUZA

Luka Barišić/Foto V. KARUZA

Možemo se nečemu nadati i nećemo unaprijed razviti bijelu zastavu. Cibona je pokrivena od pozicije jedan do pet, svakako da je tranzicija jedan od njihovih motora i tu ćemo ih pokušati limitirati - kaže Luka Barišić



RIJEKA Košarkaši DepoLink Škrljeva kao šećer na kraju regularnog dijela HT Premijer lige ugostit će večeras (18.30) u Mavrincima Cibonu, jednog od lidera prvenstva te momčad koja je prije tjedan dana slavila nad euroligašem Crvenom zvezdom. Preciznije, ukoliko Vukovi budu slavili u Mavrincima, izjednačit će se uoči drugog dijela natjecanja na vrhu s Cedevitom Junior, Zadrom i Splitom (18-4), dok su Škrljevčani, nakon poraza od Bosca u prošlom kolu, ponovo na samom dnu ljestvice.


Ipak, situacija u donjem dijelu je gusta, Zeleni trenutno imaju pet pobjeda, dok Zabok na osmom mjestu, koje vodi u play-off, ima tek jednu pobjedu više…


– Svakako da smo mogli bolje odigrati protiv Bosca, mislim da smo morali i mogli ovaj tjedan vidjeti sve te greške na snimci i sada ih moramo krenuti ispravljati. Koliko god nam se činilo daleko, sezona će brzo završiti. Nemamo više pravo na kiks kao protiv Bosca i već ćemo protiv Cibone, koju respektiramo, tražiti neke svoje šanse i pobjedu – govori Luka Barišić, krilni centar DepoLink Škrljeva.




O Ciboni se ne treba puno govoriti, zagrebačka momčad dolazi na Kvarner kao izraziti favorit, koji je u prvom ovosezonskom susretu uvjerljivo nadigrao Škrljevčane 82:57. Doduše, Vukovi u današnji susret ulaze otprilike 20 sati nakon ABA-ligaškog dvoboja u Zagrebu s Budućnosti.


– Mislim da je i sama Cibona pokazala kako su iznenađenja moguća i kolike su naše šanse protiv njih kada su pobijedili Zvezdu, što nitko realno nije očekivao. Tako da mi imamo istu šansu. Možemo se nečemu nadati i nećemo unaprijed razviti bijelu zastavu. Cibona je pokrivena od pozicije jedan do pet, svakako da je tranzicija jedan od njihovih motora i tu ćemo ih pokušati limitirati.


Dvoboj u Zagrebu? Tada smo ušli s prevelikim respektom i oni su se brzo odvojili na desetak poena razlike, što je jako teško stizati u Zagrebu protiv takve momčadi. Tu smo naučili neke lekcije i danas će biti drugačija utakmica. Moramo nametnuti svoj ritam, ne smijemo im dati zraka niti malo.


Već sljedećeg vikenda Barišić i društvo otvaraju Ligu za ostanak, a usprkos teškoj situaciji, doigravanje čak nije nemoguća misija. Najbolje dvije ekipe iz Lige za ostanak izborit će play-off, a trenutno je svih šest momčadi poprilično izjednačeno. Dinamo ima osam pobjeda, četiri ekipe su na šest slavlja, dok ih Gorica i Škrljevo imaju pet.


– Prioritet je što prije osigurati ostanak, ali činjenica je da je doigravanje, odnosno osmo mjesto, samo jednu pobjedu od nas. I Dinamo je sada čak ostao u rangu gdje je “dohvatljiv”. U Ligi za ostanak će biti svega i svi se mogu nadati doigravanju – zaključuje Luka Barišić.