Košarka

Škrljevčani u sjeni skandala pripremaju nove potpise, a Kostrena postaje novi dom umjesto Mavrinaca

Katarina Blažević

Oproštaj od Mavrinaca/Foto M. LEVAK

Oproštaj od Mavrinaca/Foto M. LEVAK

Uvijek smo imali lijepu poveznicu s Grobinštinom, ali smo u zadnje vrijeme imali jako velikih problemima s terminima. Dvorana je jednostavno prebukirana, a mi smo polako ondje gubili status - kaže predsjednik Škrljeva



RIJEKA Usred incidenta oko namještanja utakmica njihova bivšeg igrača, u Košarkaškom klubu Škrljevo se približavaju početku priprema te tek očekuju potpise pojačanja za novu sezonu. Jer zasad je potpisao tek povratnik u momčad Karlo Uljarević, dok je suradnju produžio kapetan Mario Rajčić, a ugovore su, pak, raskinuli Vito Smojver, koji odlazi u Kvarner 2010 te Frane Butorac.


Ime Škrljeva proteklih je dana u medijima odjeknulo u negativnom kontekstu, i to zahvaljujući bivšem članu Stefanu Šajinu, kojega je FIBA kaznila doživotnom suspenzijom zbog namještanja utakmica.


Iako nema potvrde kako su sporne namještene utakmice bile upravo one Škrljeva, navodno je pod istragom još jedan bivši igrač Zelenih iz iste te sezone, a tek će vrijeme pokazati hoće li i njega FIBA jednako kazniti kao Šajina. Predsjednik kluba Vice Sep trenutno nema dodatnih saznanja oko Šajinove suspenzije, kao niti o navodnoj istrazi drugoga igrača, te je istaknuo da je »žalosno ako je Šajin svojim postupcima oštetio klub« i da kaznu u Škrljevu apsolutno podržavaju.




Kada su u pitanju nova imena za narednu sezonu, Sep je najavio kako će ovoga tjedna ugovore potpisati dvojica igrača, a trener Damir Rajković okupit će ekipu 21. kolovoza i to na novom mjestu, u sportskoj dvorani Kostrena.


Prvi put otkako je Škrljevo u najvišem rangu hrvatske košarke, neće se igrati u Mavrincima. Kostrena postaje novi dom Škrljeva do izgradnje dvorane u Bakru. U drugom kolu Premijer lige Škrljevčani će imati premijeru na novom parketu, kada će zaigrati protiv Dubrave, dok će već u četvrtom kolu Kostrena ugostiti aktualnog prvaka i ABA-ligaša Zadar.


– Kada su igrači u pitanju, idemo u skladu s mogućnostima. Ne možemo se gurati u prve redove, nego moramo sačekati da tržište kaže svoje. Promjena dvorane? Nakon 12, 13 godina napuštamo dvoranu Mavrinci, barem što se tiče seniorskog pogona jer smo trenutno još u dogovorima da omladinski pogon nastaviti raditi u Čavlima, s obzirom na to da veliki broj djece i živi na tom području. Uvijek smo imali lijepu poveznicu s Grobinštinom, ali smo u zadnje vrijeme imali jako velikih problemima s terminima.


Dvorana je jednostavno prebukirana, a mi smo polako ondje gubili status. Iako kažem, bilo je to lijepo razdoblje i zahvaljujemo se općini Čavle i bivšem načelniku Lambaši te sadašnjem vodstvu na godinama suradnje. Kostrena nam je ponudila jako dobre uvjete i kako je načelnik Vranić rekao, oni žele podići dvoranu na jednu višu razinu – objasnio je predsjednik Škrljeva Vice Sep.