Košarka

Škrljevčani u oslabljenom sastavu gostuju kod Zadra, a uskoro dolazi igrač koji je osvojio NBA G ligu

Katarina Blažević

Foto FIBA

Foto FIBA

U Škrljevu su nakon odlaska Uljarevića i Rajčića prvu zamjenu pronašli u 23-godišnjem krilnom igraču koji je od 2021. godine nastupao u NBA razvojnoj ligi



RIJEKA Košarkaši DepoLink Škrljeva danas gostuju kod ABA ligaša Zadra u zaostaloj utakmici 15. kola FAVBET Premijer lige (19 sati). Domaćoj ekipi će to biti prva utakmica nakon što je osvojila Kup »Krešimir Ćosić« u Splitu, dok su Zeleni na »odmoru« još od 10. veljače i poraza od Cedevite Junior u prvenstvu.


Škrljevčani će danas biti u potpunosti neopterećni rezultatom, ne samo zbog toga što gostuju kod velikog favorita, već i zbog toga što u sastavu neće imati Uljarevića (otišao u Italiju), Rajčića (zbog ozljede gotova sezona), ali i Hollowella, koji nema pravo nastupa u zaostaloj utakmici prvenstva.


A pravo nastupa do prvog kola trećeg kruga, odnosno još danas i u nedjelju protiv Dubrovnika, neće imati novopridošli Amerikanac Kahlil Whitney. U Škrljevu su nakon odlaska Uljarevića i Rajčića prvu zamjenu pronašli u 23-godišnjem krilnom igraču koji je od 2021. godine nastupao u NBA razvojnoj ligi za momčadi Greensboro Swarm (podružnica Hornetsa), Rio Grande Valley Vipers (Houston Rockets) te posljednje Windy City Bulls (Chicago Bulls).




Whitney je s Vipersima i osvojio NBA razvojnu ligu u sezoni 2021./2022., a ovo će mu biti prvo iskustvo izvan SAD-a. Jednu sezonu nastupao je i za NCAA momčad Kentucky Wildcatse.