Košarka

Škrljevčani u Kostreni svladali okrnjenu Cibonu pa pobjedu posvetili pomoćnom treneru

Katarina Blažević

Noa Svoboda/Foto V. KARUZA

Noa Svoboda/Foto V. KARUZA

Cibona je uspjela vratiti susret u egal u zadnjoj četvrtini, ali domaći su imali više koncentracije



KOSTRENA Utakmica 32. kola FAVBET Premijer lige: DepoLink Škrljevo – Cibona 94:86 (20:18, 29:21, 23:28, 22:16). Dvorana Kostrena. Gledatelja: 100. Suci: Tomić, Rogić i Muhvić.


DEPOLINK ŠKRLJEVO: Bart 19, Krajina 2, Gulin 13 (1-4), Šarić 7 (1-2), Hollowell 20, Whitney 2, Šljivarić, Svoboda 19 (0-1), Salopek, Rajković, Ćošić, Stanojević 12 (3-4).


CIBONA: Perasović 28 (3-3), Majcunić 12 (1-1), Pavković 7, Aranitović 19 (4-4), Katanović 12 (2-3), Radovčić, Crnogorac, Ferderber 8, Salamunić, Šimundža.




Škrljevčani su u posljednjoj domaćoj utakmici regularnog dijela FAVBET Premijer lige prekinuli niz poraza, i to slavljem nad ABA ligašem Cibonom. Domaći su pobjedu posvetili pomoćnom treneru Mirku Ščekiću, koji zbog zdravstvenih problema ovoga puta nije bio na klupi.


Treba naglasiti kako su Zeleni svladali okrnjenu momčad Vukova, koja je u Kostreni zaigrala s tek trojicom seniora, dok ostatak momčadi čine juniori i kadeti. Gostima se još u 12. minuti ozlijedio i Pavković, igrač iz startne petorke… Noa Svoboda, nekadašnji član mlađih selekcija Cibone, bio je prvo ime susreta s 19 poena (šut iz igre 8-10), šest skokova i osam asistencija, a upravo je on bio najzaslužniji što je Škrljevo u prvoj dionici preokrenulo.


Cibona je krenula agresivno, ali nakon što su Škrljevčani uhvatili tempo, vodili su praktički do samoga kraja. Preciznije, Cibona je uspjela vratiti susret u egal u zadnjoj četvrtini, ali domaći su imali više koncentracije. Sljedeću, a ujedno i definitivno posljednju domaću utakmicu ove sezone, Škrljevčani će odigrati 8. svibnja u uzvratu doigravanja za ostanak u ligi.