Košarka

Škrljevčani danas ugošćuju Šibenku: “U cijeloj negativi najpozitivnije je pružanje prilike mladima”

Katarina Blažević

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Rijetko koji klub u ovome trenutku otvara takvim igračima šansu da u kritičnim situacijama isplove kao bolji igrači i da nas zapravo spase te povedu - kaže trener Edi Dželalija



RIJEKA Košarkaši DepoLink Škrljeva danas od 18 sati u Kostreni ugošćuju Šibenku u susretu FAVBET Premijer lige u kojem obje momčadi traže izlazak iz krize.


Zeleni su nanizali tri poraza nakon pobjede nad Boscom, što ih je učvrstilo na pretposljednjem mjestu te je gotovo sigurno da će ići u doigravanje za ostanak u premijerligaškom društvu, dok će Šibenka danas nastojati prekinuti niz od šest poraza u domaćem prvenstvu. Doduše, Šibenčani su u tih šest kola redom igrali s ekipama iz gornjega dijela ljestvice.


Edi Dželalija, trener premijerligaša iz Bakra, ipak vidi i poneke dobre stvari u posljednjim porazima momčadi, a to su dobre partije dvojice mladih hrvatskih reprezentativaca.




– Nema ništa novoga, kompletni smo i pripremamo se za Šibenku. Idemo sada utakmicu po utakmicu pa kako ispadne. Možda je najpozitivnije u svemu ovome pružanje prilike mladim igračima, poput Svobode, Barta…


U cijeloj negativi se to treba spomenuti jer rijetko koji klub u ovome trenutku otvara takvim igračima šansu da u kritičnim situacijama isplove kao bolji igrači i da nas zapravo spase te povedu – kaže trener košarkaša DepoLink Škrljeva Edi Dželalija, inače rođeni Šibenčanin, koji će se danas susresti sa svojom bivšom momčadi.


Međusobni omjer je na strani gostujuće ekipe. Škrljevo je zadnji put protiv Šibenke slavilo prije godinu i mjesec dana.


– Igramo protiv ekipe koja nas je već nekoliko puta pobijedila i želja svih nas je odigrati dobru utakmicu pa ćemo vidjeti kako će sve ispasti. Borba i htijenje su bitni… Ne razmišljamo ni o čemu drugome, nego samo idućoj utakmici, odnosno Šibenki – dodao je Edi Dželalija.