Košarka

Škrljevčani danas gostuju kod desetkovane Cibone: Problemi Vukova nada za Zelene

Katarina Blažević

ISKORISTITI SITUACIJU - Damir Rajković/Foto M. LEVAK

ISKORISTITI SITUACIJU - Damir Rajković/Foto M. LEVAK

Sigurno je da petorica ne može u visokom ritmu igrati cijelu utakmicu i ako se nametnemo i držimo ritam 40 minuta, onda naša šansa postoji - kaže Rajković



RIJEKA Košarkaški premijerligaši treće kolo odrađuju usred ovoga tjedna te će, stoga, DepoLink Škrljevo danas od 18 sati gostovati kod Cibone, dok će već u nedjelju u Kostreni ugostiti Zadar. Aktualni pobjednik Kupa i aktualni prvak u istom tjednu… Rajkovićevoj momčadi neće biti lagano, iako kada je susret s Cibonom u pitanju, danas je to ipak neka druga priča u odnosu na prošle sezone.


Naime, Vukovi zbog već poznatih problema i blokade pri HKS-u na raspolaganju u FAVBET Premijer ligi imaju tek petoricu seniora koji su igrali i prošle sezone (Vuković, Radovčić, Aranitović, Majcunić i Perasović) te juniore. A upitno je i koliko će od spomenute petorice moći pomoći Domagoj Vuković, Riječanin koji je kratko vrijeme kao junior igrao upravo za Škrljevo, jer je prekjučer zbog bolesti propustio susret ABA lige.


– Definitivno idemo na pobjedu jer u ovoj konstelaciji snaga bi bilo deplasirano reći da ne idemo. Ako je takva situacija, sigurno je trebamo iskoristiti, ali pitanje je hoćemo li moći. Ova petorica igrača igra i ABA ligu, neki već godinama, a pojedini imaju reprezentativni pedigre. Ipak, sigurno je da petorica ne može u visokom ritmu igrati cijelu utakmicu i ako se nametnemo i držimo ritam 40 minuta, onda naša šansa postoji. Oni će s takvim rosterom sigurno forsirati sporiji ritam i zonsku obranu.




Naša šansa postoji, a pobjeda nad Dubravom nam je dala podstrek – kaže trener DepoLink Škrljeva Damir Rajković, koji će danas na raspolaganju imati sve igrače osim već ranije ozlijeđenog Rajčića, dok su poneke sitne probleme imali Taylor te Šljivarić.


Zeleni su protiv Dubrave igrali na refule, ali pozitivno je što su barem na kraju uspjeli zadržati koncentraciju i uzeti važna dva boda.


– Moram biti zadovoljan jer je bilo dosta nejasnoća poslije našeg uvjerljivog poraza od Dinama u prvom kolu, a sada tek vidim da je to stvarno bio loš dan i sve se krivo poklopilo. Protiv Dubrave onih 12:0 na startu nije možda bilo ni realno jer smo znali da su dobra momčad. Imali smo dobar balans organizacije igre gdje nismo gubili puno lopti, a jedino me brine onaj pad kod rezultata 62:53, gdje je Dubrava napravila seriju 12:0, što nam se ne smije događati. Ipak, pokazali smo da možemo i ova će ekipa rasti iz utakmice u utakmicu. To je mladost kojoj treba dati priliku – kaže Rajković.