HT Premijer liga

Škrljevčane u Sinju koštali prekršaji i skok, Alkaru pripalo slavlje i bolji međusobni omjer

Katarina Blažević

Sandro Antunović/Foto V. KARUZA

Sandro Antunović/Foto V. KARUZA

Alkar, jedan od konkurenata momčadi iz Mavrinaca u borbi za ostanak, boljom igrom u obrani stigao je do slavlja, ali i boljeg međusobnog omjera



SINJ Košarkaši DepoLink Škrljeva porazom u Sinju nisu uspjeli ući u pozitivan niz nakon četvrtog ovosezonskog slavlja u HT Premijer ligi. Alkar je boljom obrambenom igrom stigao do slavlja na svom terenu, ali i boljeg međusobnog omjera sa Zelenima. Prvi dvoboj pripao je Škrljevčanima s razlikom od tri poena (79:76), a u Sinju su u samoj završnici pokušali smanjiti zaostatak s obzirom da im je Alkar jedan od konkurenata u borbi za ostanak. Ali nije išlo.


Alkar – DepoLink Škrljevo 86:78

Susret 19. kola HT Premijer lige: Alkar – DepoLink Škrljevo 86:78 (25:18, 18:18, 24:21, 19:21). GŠD Ivica Glavan-Ićo. Gledatelja: 300. Suci: Kruljac, Galić (obojica Zagreb) i Vukušić (Split).


ALKAR: Bašić 26 (2-3), Marić 2, Polutak 19 (6-13), Tomašević 9 (3-4), Lisica 7 (5-7), Zukanović, Vojedilov, Putnik, Peevy 16 (6-7), Svalina, Vučić 7 (2-2), Jukić.




DEPOLINK ŠKRLJEVO: Thornton 29 (11-15), Rajčić 8, Antunović 7, Ramme 8, Barišić 2, Jelić 20 (3-4), Bart, Kujundžić 4, Smojver, Butorac, Ćošić, Svoboda.

Ramme je pet i pol minuta prije kraja promašio tricu za dva poena zaostatka, dok je Polutak s druge strane bio uspješan sa šutom za dva poena (75:68). Gosti iz Mavrinaca utakmicu su izgubili svojim neshvatljivim reakcijama u obrani, pa je tako kapetan Rajčić na sredini treće četvrtine morao izaći iz igre nakon petog prekršaja, a isto je snašlo Antunovića šest minuta prije kraja susreta te Barišića četiri minute kasnije.


U samom finišu “pod kočnicom” su morali igrati i Jelić te Ramme, koji su u zadnjoj dionici igre zaradili četvrtu osobnu pogrešku, a nakon Jelićeva prekršaja tehničku je zaradio trener Rajković zbog žustre reakcije na sučevu odluku.


Trenera Škrljeva je to natjeralo da u Sinju pokoju minutu dodijeli i mlađim igračima. Ali mladi reprezentativci Svoboda i Bart dobili su tek po otprilike dvije minute na parketu, dok trojica na klupi Zelenih (Smojver, Butorac i Ćošić) nisu niti ulazila u igru.


Napadački Škrljevčani nisu zaostajali za Alkarom, štoviše, bili su ponešto i bolji u tom segmentu, ali presudila je, uz prekršaje i slobodna bacanja, razlika u skoku (41-26). Domaćin je uspio doći do brojke od 15 napadačkih skokova, a odvojio se pri završetku susreta nakon što je Tomašević poentirao nakon napadačkog, ubrzo i nakon obrambenog skoka (86:77).


Inače, susret je nakon minutu i pol igre prekinut zbog problema s rasvjetom te se nastavio nakon dvadesetak minuta.