Mladi Vatreni

Skočić uputio sedam dodatnih poziva uoči EP-a, na popisu i Niko Galešić te Moris Valinčić

Portal Novilist.hr

Niko Galešić/Foto S. DRECHSLER

Niko Galešić/Foto S. DRECHSLER

Valinčić je inače Riječanin koji je trenutno član Širokog BrijegaRIJEKA Izbornik Dragan Skočić uputio je sedam dodatnih poziva za pripreme za U-21 Europsko prvenstvo u Rumunjskoj i Gruziji te time upotpunio popis igrača koji će se u Medulinu pripremati za završni turnir.


Skočić je naknadne pozive uputio Roku Jureškinu (Benevento), Mauru Perkoviću (Dinamo), Krešimiru Krizmaniću (Gorica), Micheleu Šegi (Varaždin), Luki Jeleniću (Varaždin), Niki Galešiću (Rijeka) i Morisu Valinčiću (Široki Brijeg). Valinčić je inače Riječanin koji je trenutno član Širokog Brijega.


Konačni popis igrača koji su pozvani na pripreme mlade reprezentacije u Medulin je sljedeći:
Vratari: Dominik Kotarski (PAOK), Ivor Pandur (Fortuna), Nikola Čavlina (Lokomotiva).


Braniči: David Čolina (Augsburg), Bartol Franjić (Wolfsburg), Nikola Soldo (Köln), Niko Sigur (Hajduk), Mauro Perković (Dinamo), Krešimir Krizmanić (Gorica), Luka Jelenić (Varaždin), Niko Galešić (Rijeka), Moris Valinčić (Široki Brijeg), Roko Jureškin (Benevento).


Vezni: Jurica Pršir (Gorica), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Martin Baturina (Dinamo), Ante Palaversa (Troyes), Veldin Hodža (Rijeka), Toni Fruk (Gorica), Marko Bulat (Dinamo).


Napadači: Roko Šimić (Zürich), Stipe Biuk (Los Angeles), Dion Drena Beljo (Augsburg), Marin Ljubičić (LASK), Gabriel Vidović (Vitesse), Luka Stojković (Lokomotiva), Matija Frigan (Rijeka), Michele Šego (Varaždin).


Dion Drena Beljo pozvan je u A reprezentaciju te će se eventualno priključiti U-21 reprezentaciji ovisno o odluci i planovima izbornika A reprezentacije Zlatka Dalića, koji u ponedjeljak 5. lipnja do 23:59 treba prijaviti konačni popis igrača za završni turnir Lige nacija. Stipe Biuk priključit će se reprezentaciji ovisno o dogovoru s klubom, Los Angelesom.


Mlada reprezentacija okuplja se 6. lipnja te će se do 19. lipnja pripremati u Medulinu. Europsko prvenstvo će otvoriti utakmicom protiv Ukrajine 21. lipnja u 18 sati u Bukureštu na stadionu Giulesti.


Izbornik Dragan Skočić završni popis od 23 igrača (uključujući 3 vratara) za U-21 Europsko prvenstvo prijavit će Uefi 14. lipnja do kraja dana.