Novi početak

Skočić danas okuplja mlade Vatrene uoči nastupa na EP-u: “Ne mogu reći da su okolnosti idealne”

Davor Petrović

Dragan Skočić/Foto PIXSELL

Dragan Skočić/Foto PIXSELL

Pripreme u Medulinu trajat će do 19. lipnja, a to znači da vremena nema puno, pogotovo kad se u obzir uzme činjenica da za novog izbornika ovo praktički predstavlja prvi susret s igračima



ZAGREB Današnji dan označava početak priprema hrvatske U-21 reprezentacije, koje će od 21. lipnja do 8. srpnja igrati na Euru u Gruziji i Rumunjskoj. Dio izabranika Dragana Skočića ujutro se okuplja na stadionu Maksimir i kreće prema Medulinu, gdje ih očekuju suigrači i izbornik, kojemu je ovo prva akcija, nakon što je naslijedio Igora Bišćana prije nešto manje od dva mjeseca.


– Dovoljno sam iskusan da ne osjećam pozitivnu tremu uoči početka priprema za Europsko prvenstvo, ali jasno je da određena emocija postoji. Kada sam, kao rođeni Riječanin, dobio priliku da budem trener Rijeke, to mi je bilo nešto iznimno posebno. Rekao bih da je i sadašnja situacija slična. Neke poslove odrađuješ zato što si profesionalac, a ovaj izbornički definitivno nosi i veliku emociju. U tom smislu jedva čekam da počnemo raditi i trenirati – kaže Skočić.


Pripreme u Medulinu trajat će do 19. lipnja, a to znači da vremena nema puno, pogotovo kad se u obzir uzme činjenica da za novog izbornika ovo praktički predstavlja prvi susret s igračima.




– Ići ćemo korak po korak. Rekao bih da imamo vremena za implementaciju ideje igre kod igrača. Sve smo podijelili u tri kratka ciklusa, tijekom kojih ćemo odigrati i kontrolne utakmice. Na kraju će nam ostati ono što se naziva operativna strategija – dodaje Skočić, koji se nada da će preko Europskog prvenstva odvesti hrvatsku U-21 vrstu na Olimpijske igre u Parizu.


Taj podvig može biti ostvaren samo pod uvjetom da bude osvojeno jedno od prva tri mjesta. Skočić pri tome na raspolaganju neće imati sve najbolje igrače koji imaju pravo nastupa za U-21 vrstu. Joško Gvardiol i Josip Šutalo se s A reprezentacijom pripremaju za završni turnir Lige nacija, baš kao i Dion Drena Beljo, koji bi mogao biti prebačen kod Skočića. Zatim, Hrvoje Smolčić i Luka Sučić su ozlijeđeni, a Luka Vušković je pod suspenzijom.


– Ne mogu reći da su okolnosti idealne. Naravno, sretan sam zbog naših igrača u A reprezentaciji. Osim izostanaka, imamo i nekoliko igrača koji nisu imali kontinuitet u svojim klubovima. Taj problem ćemo otklanjati na licu mjesta, tijekom priprema – zaključuje Skočić.