ZUBČIĆ NE POSUSTAJE

Sjajni Filip Zubčić još jednom na postolju u Adelbodenu, drugo srebro u dva dana!

Hina

Filip Zubčić/Foto: REUTERS

Filip Zubčić/Foto: REUTERS

Zubčić je prvu vožnju završio na petom mjestu sa sekundom i dvije stotinke zaostatka za Švicarcem Meillardom, ali agresivnom i riskantnom drugom vožnjom popeo se za dva mjesta.



ADELBODEN Drugi dan zaredom, a treći put u karijeri u Adelbodenu Filip Zubčić je stao na drugu stubu pobjedničkog postolja u utrci veleslaloma za Svjetski kup, dok je iznad njega bio samo fenomenalni Francuz Alexis Pinturault koji je došao i do treće uzastopne pobjede u ovosezonskim veleslalomima, s čak sekundom i 26 stotinki prednosti pred Zagrepčaninom.


Zubčić je prvu vožnju završio na petom mjestu sa sekundom i dvije stotinke zaostatka za najbržim, Švicarcem Loicom Meillardom, a 72 stotinke je bio sporiji od Pinturaulta koji je imao drugo vrijeme.


Tradicionalno agresivnom i riskantnom drugom vožnjom Filip je preuzeo vodstvo tako što je s četvrtim vremenom finala nadmašio do tada vodećeg Talijana De Aleprandinija za 80 stotinki.




Bila je to preteška zadaća za Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea i Švicarca Marca Odermatta, koji su bili bolji od Zubčića u prvoj vožnji, ali su u drugoj zaostali za gotovo pola sekunde u ukupnom zbroju.


Maestralni Alexis Pinturault je bez ijedne pogreške svladao drugu stazu na padini Chuenisbaergli i stavio veliki teret pred Loica Meillarda. Švicarac koji nikada nije pobijedio u veleslalomskim utrkama bio je na putu prema drugom mjestu, ali je na polovici staze napravio veliku pogrešku, potpuno izgubio brzinu te je na kraju jedva uspio doći do trećeg mjesta sa samo dvije stotinke prednosti pred sunarodnjakom Odermattom koji je završio kao četvrti.


Pinturault je svojom 32. pobjedom u karijeri, a 17. u veleslalomskim utrkama, preuzeo vodstvo u redoslijedu veleslalomaša sa 440 bodova, 40 više od Odermatta. Treći je Filip Zubčić koji je sedmim postoljem u karijeri došao do 368 bodova.


Francuz je vodeći i u redoslijedu za Veliki kristalni globus sa 675 bodova. Norvežanin Aamodt Kilde je drugi sa 560, a treći je Odermatt sa 501. Na četvrtom mjestu je Filip Zubčić sa 455 bodova.


Skijaši će se u nedjelju u Adelbodenu boriti za bodove u slalomu, a Zubčiću će se pridružiti trio sa Sljemena, Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega. Prva vožnja je na rasporedu u 10.30 sati, a druga u 13.30.