Košarka

Sjajna vijest za Zadar, Božić ostaje u klubu i naredne sezone: “Pronašli smo dodatna sponzorska sredstva”

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Prije Božića nove ugovore sa Zadrom su potpisali Marko Ramljak, Karlo Žganec, Dario Drežnjak i Adem Mekić, pod ugovorom su ostali Arijan Lakić, Antonio Sikirić i Krševan Klarica, a nova imena u svlačionici su Patrik Jambrović i Lovro Mazalin



ZADAR Najkorisniji igrač prošlosezonskog regularnog dijela ABA lige Luka Božić će i u sezoni 2023./24. nositi dres Zadra, priopćili su iz redova hrvatskog prvaka.


Tako su u Zadru zaokružili priču oko rostera momčadi u čijem je slaganju glavni cilj bio zadržati većinu igrača iz prošle sezone. Zbog plaće Božića su morala biti uložena dodatna sredstva. Naime, MVP regularnog dijela ABA lige zarađivat će oko 12 tisuća eura mjesečno.


– Uloženi su ekstra napori ne bi li se pronašli dodatna sponzorska sredstva i donacije koje su pomogle realizaciju ovog posla. Ostanak Luke Božića ima višestruki značaj za klub. Vjerujemo da će nam rezultatska stabilnosti donijeti i povećani marketinški interes, veći broj prodanih ulaznica te pomoći prihodima – rekla je vršiteljica dužnosti direktorice KK Zadar Vana Dundov.




– Iznimno sam sretan što smo uspjeli postići dogovor s Lukom Božićem. Od samog početka slaganja rostera namjera je bila zadržati igrače koji su prošloj sezoni bili nositelji igre kako bismo nastavili kontinuitet uspješnih rezultata – izjavio je sportski direktor Denis Pleslić.


Prije Božića nove ugovore sa Zadrom su potpisali Marko Ramljak, Karlo Žganec, Dario Drežnjak i Adem Mekić, pod ugovorom su ostali Arijan Lakić, Antonio Sikirić i Krševan Klarica, a nova imena u svlačionici su Patrik Jambrović  i Lovro Mazalin.


Treneru Danijelu Jusupu i ostatku momčadi Božić će se priključiti sredinom sljedećeg tjedna.