EURO

SJAJNA HRVATSKA Rukometašice slavile protiv Srbije u dramatičnom finišu

Igor Duvnjak

Bivša igračica Zameta Ana Debelić zabila je dva pogotka/Foto Stanko Gruden / kolektiff

Bivša igračica Zameta Ana Debelić zabila je dva pogotka/Foto Stanko Gruden / kolektiff

U potonjem raspletu Srpkinje su imale napad za remi, ali Hrvatska je osvojila loptu za pobjedu i pun učinak u ovom raspletu nadmetanja prve faze Europskog prvenstva



RIJEKA Utakmica 3. kola skupine C Europskog prvenstva rukometašica: Hrvatska – Srbija 25:24 (14:14). Kolding Sydbank Arena. Sutkinje Christiansen, Hesseldal (Danska).


HRVATSKA: Bešen, Pijević, P. Posavec 1, Krsnik 6 (2), S. Posavec 2, Mičijević 5, L. Kalaus 4, D. Kalaus, Ježić, Japundža, Šimara, Debelić 2, Mamić 3, Vidak, Blažević 1, Prkačin 1.


SRBIJA: Risović, Tomašević, Radosavljević 2, Krpež – Šlezak 5 (1), Milojević, Trifunović 3 (3), Lavko 4, Agbaba, Nikolić, Janušević, Pop – Lazić 3, Radojević, Jovović, Stojiljković 4, Lisčević 3.




Isključenja: Hrvatska 10, Srbija 6 minuta. Crveni karton: Šimara (Hrvatska) u 25. minuti. Sedmerci: Hrvatska 3 (2), Srbija 5 (4).


Novo slavlje hrvatskih rukometašica, ovog puta u dramatičnom finišu kada je Josipa Mamić poslije čak 14 izjednačenja pogodila mrežu za 25:24 u 58. minuti. U potonjem raspletu Srpkinje su imale napad za remi, ali Hrvatska je osvojila loptu za pobjedu i pun učinak u ovom raspletu nadmetanja prve faze Europskog prvenstva.


Hrvatskoj obrani “6-0” je trebalo desetak minuta kako bi se zbila pred Teom Pijević, a kada je Makaranka zaredala pet obrana, od čega jedan sedmerac, njezine su suigračice ostvarile seriju 3:0 za vodstvo 6:4 golom Ćamile Mičijević u 9. minuti poslije četiri izjednačenja, no Hrvatice nisu dosta naplatile ove obrane svoje vratarke.


Srpkinje su to kaznile, a kako je hrvatska zona opet postala svilenkasta, suparnice su u 17. minuti uhvatile priključak izjednačenjem na 8:8, a u 24. su ostvarile i prvo vodstvo, 13:9 poslije serije čak 5:0. Da po Hrvatsku bude gore. Andrea Šimara je u 25. minuti zaradila crveni karton.


Oslabljene Hrvatice su ipak munjevito reagirale i do odmora anulirale štetu serijom 4:0 koju je zaključila Larissa Kalaus izjednačenjem na 14:14. Hrvatice su nastavile pozitivan trend i početkom nastavka seriju produžile na 5:0 za vodstvo 15:14. Hrvatska je zaigrala čvršće u obrani, slijedom toga Ana Debelić je u 37. minuti povisila na 18:16 no to nije garancija mirnijeg nastavka.


Flasterom na Mičijevićevoj, Srpkinje su serijom 3:0 povele 20:19 u 40. minuti, par minuta potom je 23:21. To je znak za uzbunu u hrvatskoj obrani koja se odjednom narogušila kao jež, toliko da nije primila gola dugih 13. minuta od 45. do 58. minute čime je povela 25:23. U dramatičnom finišu je uspjela sačuvati kapital za novu pobjedu.