Klasa ClubSwan 36

Sjajan dan za Šimu Fantelu na Europskom prvenstvu u Splitu

P. N.

Jedrilica Goddess na kojoj uz Šimu Fantelu glavne uloge imaju njegov brat Mihovil, te još dva sjajna hrvatska jedriličara Ante Ćesić i Pave Pleslić osvojila je prvo i drugo mjesto te zasluženo odnijela nagrdu za posadu dana.



Čini se kako je Šime Fantela jedriličarski ‘kralj Mida’ jer sve što dodirne pretvori u najsjajnije odličje. Hrvatski zlatni olimpijac sjajno je kao taktičar dirigirao posadom jedrilice Goddess koja je obilježila drugi dan Europskog prvenstva u klasi ClubSwan 36 koje se jedri u Splitu uz domaćinstvo ACI d.d. i ACI Saila te organizaciju JK Labud i partnerstvo Nautor’s Swana. Nakon pet jedrenja vodstvo je preuzela talijanska posada Farstar ispred britanskog Black Seala i talijanskog Cuordileonea, a najbolja hrvatska posada je Lucky Luke Šangulina koji se nalazi na šestom mjestu od 12 prijavljenih jedrilica koje jedre u Splitu.



I drugog dana jedrenja vjetar se pred Splitom pojavio tek nešto iza 14.00, a potom su se stvorili savršeni uvjeti za dva zanimljiva jedrenja. Jedrilica Goddess na kojoj uz Šimu Fantelu glavne uloge imaju njegov brat Mihovil, te još dva sjajna hrvatska jedriličara Ante Ćesić i Pave Pleslić osvojila je prvo i drugo mjesto te zasluženo odnijela nagrdu za posadu dana.




‘Imali smo savršen dan na regatnom polju, ali za to zasluge ima i posada na kopnu koja je naš tehnički kvar uspjela otkloniti tijekom noći. Funkcionirali smo savršeno. Imali smo sjajnu brzinu i sve taktičke odluke donosili smo u pravo vrijeme’, ispričao je Šime Fantela, a vlasnik jedrilice ClubSwan 36 Goddess oduševljeno je dodao:


‘Šime je vrhunski jedriličar koji je znalački posložio čitavu posadu. Dečki su danas odradili savršen posao’, pojasnio je Nikolai P. Burkart.


Splitska regata nastavlja se u petak, uz planirani start u 14.00.