VERON NAČINOVIĆ

Sin legendarnog Alvara Načinovića debitirao u seniorskoj reprezentaciji: “Zadovoljan sam, nadam se da ću opet dobiti priliku”

Valentina Prokić

Veron Načinović (Zamet)/Foto Arhiva NL

Veron Načinović (Zamet)/Foto Arhiva NL

Zadovoljan sam onime što sam prikazao, ali još uvijek imam puno prostora za napredak – kaže Veron, član Celja PL, vodeće momčadi slovenske Prve lige



RIJEKA Hrvatska muška rukometna reprezentacija doživjela je prvi poraz u šestome kolu EHF EURO Kupa. Pomlađena hrvatska vrsta pod vodstvom novog izbornika Hrvoja Horvata i pomoćnog trenera Ivana Balića poražena je od Mađarske u Veszpremu 22:26. Ovim je porazom Hrvatska izgubila šansu za osvajanje prvog mjesta za što joj je trebala pobjeda ili poraz manji od četiri razlike. Tako će hrvatski rukometaši bez obzira na ishod posljednje utakmice protiv Španjolske, što bi se trebala igrati u lipnju, biti drugi na kraju natjecanja. Uoči utakmice s Mađarima hrvatski su rukometaši dva puta pobijedili Slovačku.


U dresu reprezentacije prvi je put zaigrao i nekadašnji rukometaš Zameta, danas igrač slovenskog Celja, Veron Načinović.


– Očekivali smo pobjedu, ali nismo je uspjeli ostvariti. Moram reći da nije bilo puno prostora za uigravanje. Ne možemo biti zadovoljni jer smo izgubili, ali bilo je i dobrih stvari u igri. Borili smo se, no, nažalost, nije išlo – osvrnuo se Načinović na utakmicu s Mađarima.




Uz Načinovića, u dresu hrvatske reprezentacije protiv Mađara zaigrali su još vratar Ivan Pešić iz Senja, koji danas igra u Brestu, Vlado Matanović, nekadašnji igrač Kozale i Umaga, te Tin Lučin, koji je nosio dres i Kozale i Zameta.


Veron Načinović sin je proslavljene rukometne legende Alvara Načinovića. koji je s hrvatskom reprezentacijom osvojio olimpijsko zlato i broncu. Zanimljivo, Alvaro Načinović je u seniorsku vrstu ušao s 22 godine, dok je njegov sin Veron debitirao kao 21-godišnjak.


– Zadovoljan sam onime što sam prikazao u minutama koje sam odigrao za seniore, ali još uvijek imam puno prostora za napredak. Nadam se da ću opet dobiti priliku – dodao je Veron Načinović.


Kao i otac Alvaro, koji je dobar dio karijere proveo u slovenskom klubu Celje Pivovarna Laško, i Veron se nakon Zameta lani odlučio preseliti u Celje.


– Već danas imam trening u Celju, tako da nema odmora nakon reprezentativnih obveza. Predstoje nam vrlo važne utakmice u kojima moramo pobijediti želimo li osvojiti naslov prvaka – poručuje bivši rukometaš Zameta.


Celje je trenutno vodeće na ljestvici slovenske Prve lige s tri boda više od drugoplasiranog Gorenja. U 21 odigranom kolu Celje je ostvarilo 19 pobjeda i dva poraza, a do kraja natjecanja preostalo je još pet kola. Celje za pet dana igra utakmicu 18. kola protiv Trebnja, dok ga 12. svibnja očekuje derbi s Gorenjem.