Turnir u Rijeci

Sin Gorana Ivaniševića zaustavljen na startu premijernog izdanja Kvarner Junior Opena do 18 godina. Meč pratio i Nikola Pilić

Zlatko Horvat

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA

Premijerno izdanje ovog turnira otvorio je direktor turnira i predsjednik Kvarnera dr. Sandro Brusich u nazočnosti predsjednice Riječkog sportskog saveza Doroteje Pešić-Bukovac, te Katje Luketić, glavne tajnice Zajednice sportova PGŽ-aRIJEKA Emanuel Ivanišević, pobjednik Kvarner Junior Opena u konkurenciji do 16 godina početkom travnja, poražen je u prvom kolu turnira koji se igra pod istim imenom, ali za svjetsku ljestvicu do 18 godina, na terenima Kvarnera u Marčeljevoj Dragi.


Sina Gorana Ivaniševića pobijedio je Talijan Samuel Junior Estevez, 14. nositelj, sa 6:3, 3:6, 6:2 u meču koji je pratio i legendarni Nikola Pilić.


– Jako je važno imati ovakve turnire do 18 godina, tu se vidi tko može osvajati ATP i WTA bodove. Tko pokazuje kvalitetu u ovoj konkurenciji, može osvojiti bodove na »futuresima«. Kvaliteta je izuzetno jaka. Emanuel? Igra pristojan, fini tenis. Sada se ne može reći gdje će stići, puno toga ovisi i o njemu, ali igra lijepo. Uspoređivati ga s ocem Goranom, koji je osvojio Wimbledon i igrao još tri finala, nije korektno, Emanuel mora graditi svoju karijeru – kaže Pilić.
Premijerno izdanje ovog turnira otvorio je direktor turnira i predsjednik Kvarnera dr. Sandro Brusich u nazočnosti predsjednice Riječkog sportskog saveza Doroteje Pešić-Bukovac, te Katje Luketić, glavne tajnice Zajednice sportova PGŽ-a.


U ždrijebu su se našle 64 tenisačice i 64 tenisača, a u nedjelju poslijepodne nakon kiše i u ponedjeljak igrane su kvalifikacije i prvi dvoboji prvoga kola. Turnir završava u nedjelju. Rijeka je druga stanica od četiriju uzastopnih turnira u Hrvatskoj pa ima igrača i igračica iz cijelog svijeta, od Australije do SAD-a i Brazila.


Naravno, dosta je i domaćih igrača i igračica. U ždrijebu se našlo i nekoliko predstavnika Kvarnera, koji se može pohvaliti trećim mjestom ekipno u konkurenciji juniorki, te petim kod juniora na prvenstvu Hrvatske.