Tenis

Simona Halep osvojila WTA turnir u Rimu, Pliškova predala meč nakon pola sata igre

Hina

Simona Halep/Foto REUTERS

Simona Halep/Foto REUTERS

Čehinja je na finalni dvoboj izašla s povezom oko kvadricepsa lijeve noge i imala je problema s kretanjem, pogotovo kako je meč odmicao



RIM Rumunjska tenisačica Simona Halep (WTA – 2.) pobjednica je ovogodišnjeg izdanja Premier 5 WTA turnira u Rimu, gdje joj je Čehinja Karolina Pliškova (WTA – 4.) predala finalni meč pri vodstvu Rumunjke 6-0, 2-1.


Čehinja je na finalni dvoboj izašla s povezom oko kvadricepsa lijeve noge i imala je problema s kretanjem, pogotovo kako je meč odmicao. Rumunjka je za samo 20 minuta osvojila prvi set u kojem je ostavila suparnicu bez gema.


Pliškova je jedini gem osvojila kad je u drugom gemu drugog seta oduzela servis Halep. No, već u sljedećem gemu Rumunjka je ponovno stekla prednost ‘breaka’, što je 28-godišnju češku tenisačicu nagnalo na predaju.




Bio je to njihov 12. međusobni dvoboj i osma pobjeda 28-godišnje Rumunjke.


Halep je u svom trećem rimskom finalu prvi put stigla do pobjedničkog trofeja, a to joj je ukupno 22. naslov na WTA turnirima, za koji je zaradila 205.190 eura i 900 bodova. Čehinja nije uspjela obraniti prošlogodišnji naslov u Foro Italicu te je ostala na 16 trofeja iz 29 finala. Pliškova je za proboj u finale osvojila 585 bodova i 150.000 eura.