Trener Rijeke

Simon Rožman najavio treće pretkolo Europske lige: “Daleko od toga da će sve biti lako”

Portal Novilist.hr

Simon Rožman/D. JELINEK

Simon Rožman/D. JELINEK

Kolos je suparnik po mjeri, daleko od toga da će sve biti lako, što sam nakon ždrijeba pročitao. Taj mentalitet ne dolazi u obzir, već onaj naš da smo prava ekipa i da ginemo na terenu jedan za drugoga - kaže Rožman



RIJEKA Nogometaši Rijeke u trećem će pretkolu Europske lige na Rujevici (24. rujna) ugostiti ukrajinski Kolos Kovalivku, klub koji je iznenađujuće prošao grčki Aris. Ipak, trener Rijeke Simon Rožman naglašava kako ih ne treba podcjenjivati…


– Ne bih rekao da je njihova pobjeda protiv Arisa bilo preveliko iznenađenje. Mi smo skautirali obje ekipe. Igramo protiv momčadi koja goji tipični rusko-ukrajinski stil igre, čvrst i agresivni nogomet, praktički bez oscilacija u igri.


Drže svoju igru devedeset minuta, primaju jako malo golova, čekaju na nekoj svojoj srednjoj, niskoj zoni… Kolos je suparnik po mjeri, daleko od toga da će sve biti lako, što sam nakon ždrijeba pročitao. Taj mentalitet ne dolazi u obzir, već onaj naš da smo prava ekipa i da ginemo na terenu jedan za drugoga, da imamo dovoljno kvalitete.




A priče da su oni neka ekipa koja je zalutala u ovo natjecanje, daleko od toga… – naglasio je Simon Rožman, koji o play-offu još uvijek ne želi razmišljati.


Fokus nam je na trećem pretkolu, a normalno da je su u play-offu ekipe koje imaju četiri, pet ili deset puta veći budžet nego mi. Ali o tome ćemo kasnije razmišljati. Protiv Kolosa ne bježimo od uloge favorita, još igramo i kući, a želimo se tako i postaviti – zaključio je Rožman.