Transferi

Šime Vrsaljko predstavljen u dresu grčkog prvaka, desni bek kreće u novu borbu za mjesto u reprezentaciji

Hina

Šime Vrsaljko/Foto Olympiacos

Šime Vrsaljko/Foto Olympiacos

Desni bek je otišao iz Atletico Madrida nakon što mu je ugovor istekao u četvrtak 30. lipnja pa ga je Olympiakos doveo bez plaćanja odšteteMADRID Hrvatski nogometni branič Šime Vrsaljko (30) potpisao je u subotu trogodišnji ugovor s grčkim prvakom Olympiakosom, do 30. lipnja 2025. godine, izvijestio je klub iz Pireja.


Desni bek je otišao iz Atletico Madrida nakon što mu je ugovor istekao u četvrtak 30.lipnja pa ga je Olympiakos doveo bez plaćanja odštete. Vrsaljko će tako i dalje igrati u prugastom crveno-bijelom dresu budući da je dizajn dresova tih dvaju klubova isti.


Šime Vrsaljko je bio u Atleticu od 2016. godine, te je ondje upisao 100 nastupa, no zbog ozljeda je često izbivao s terena čime je bio pao u drugi plan kod trenera Diega Simeonea. S Atleticom je osvojio Europsku ligu 2016. i španjolsko prvenstvo 2021. godine.
Vrsaljko, koji je s Hrvatskom 2018. osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu, izgubio je mjesto na desnom boku i u hrvatskoj reprezentaciji gdje su posljednjih godinu dana prednost dobivali Josip Juranović iz Celtica i Josip Stanišić iz Bayerna.


Tijekom karijere je nastupao i za talijanske klubove Inter, Sassuolo i Genovu te zagrebačke momčadi Dinamo i Lokomotivu.