Ivan Pešić

Senjski vratar tijekom priprema za SP u Egiptu: “Uvijek imamo visoke ciljeve, samo da smo svi zdravi”

Igor Duvnjak

Ivan Pešić/Foto PIXSELL

Ivan Pešić/Foto PIXSELL

Izbornik Lino Červar je rekao da smo još od Svjetskoga prvenstva 2003. godine u Portugalu stalno među pet najboljih, dok su, velesile kao što su Francuska ili Danska znale kiksati - kaže Pešić



RIJEKA Aleksandrija via Poreč, na taj se način kao nekom šifriranom porukom može označiti ovo zimsko blagdansko stanje hrvatske rukometne reprezentacije koja je poslije već uobičajenog zagrebačkog novogodišnjeg okupljanja započela tradicionalne istarske pripreme u jednoj od meki hrvatskog i europskog turizma, Poreču, uoči Svjetskoga prvenstva, što će se od 13. do 31. siječnja održati u Egiptu.


Pred trofejnom ekipom nove su ekspresne pripreme nakon kojih ih čekaju provjere u borbi za plasman među najbolje reprezentacije na svijetu, utakmice u skupini u svjetski poznatoj luci Aleksandriji iz koje će tri najbolje posade isploviti u idući krug, a osim Hrvatske natječu se još Japan, Angola i Katar. Hrvatski rukometaši, među kojima je proslavljeno senjsko vratarsko ime Ivan Pešić, ovim se redom i nadmeću sa spomenutim reprezentacijama, proslavljeni »kauboji« izbornika Lina Červara igraju u skupini 15., 17. i 19. siječnja.


– Sve je dobro, svi moji su zdravi. Još 17. prosinca odigrali smo posljednju utakmicu u klubu – zadovoljan je Ivan Pešić, koji se već kao klinac u Senju, a pogotovo u Zametu, predstavio kao budući veliki vratar, što je i pokazao u karijeri.


Atmosfera




S hrvatskom reprezentacijom osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu sada već davne 2009. godine, i sada se iskazuje na raznim stranama, trenutno u bjeloruskom Meškovu u kojem je kapetan momčadi. Zadovoljan je nakon jučerašnjeg porečkog treninga.


Brojna su i poznata senjska sportska imena, Ivan Pešić ima čast biti najslavniji senjski sportaš, a on pak sa zadovoljstvom uvijek spominje svoj voljeni rodni grad i rado govori o njemu, također i o svojim najbližima u gradu pod Nehajem. Ovih je dana imao razloga za zadovoljstvo, znana je njegova druželjubivost, ali ovoga puta je zbog sportskih obaveza morao odgoditi lijepu feštu u obitelji.


– U Senju je sve kako treba. Sestrična Matea je rodila sina Roberta. Eto, tako smo u ovim crnim danima kada sve vrvi lošim događajima, imali i lijepih stvari. Ja osobno nisam imao priliku za feštanje u Senju, bio sam na pripremama, tako da ovoga puta nije bilo ništa od toga.


Ivan je zadovoljan okruženjem, atmosferom koju je zatekao u reprezentativnom taboru u koji se sa zadovoljstvom vratio poslije određenog vremena.


– Atmosfera je super, u reprezentaciji nisam bio već dvije godine te sam se malo i zaželio naše izabrane vrste. Dečki su odlični. Tu su bili prvo mlađi, sada su se priključili i »Nijemci«. Stvarno su svi odlični, a osim toga svi treniraju dobro dajući pritom podršku jedni drugima.


Zdravlje


Hrvatska reprezentacija je kroz niz godina stvorila naviku ostvarivanja uspjeha i osvajanja medalja na najvećim natjecanjima, kao što su svjetska i europska prvenstva te Olimpijske igre, apetiti su veliki prije svakog natjecanja, tako i ovoga u Egiptu.


– Izbornik Lino Červar je rekao da smo u proteklih nepunih dvadeset godina, još od Svjetskoga prvenstva 2003. godine u Portugalu, stalno među pet najboljih, dok su, primjerice, velesile kao što su Francuska ili Danska znale kiksati. Hrvatska je pak stalno pri vrhu, uvijek je »tu negdje«.


Mi uvijek uzimamo za opciju visoke ciljeve pa ćemo vidjeti što će biti. Bitno je da se dobro igra i da svi budemo zdravi, ima, doduše, nekoliko ozlijeđenih, ali se nadam da će biti zdravi. Moramo se boriti pa ćemo vidjeti što će biti. I ja bih, naravno, htio uspjeh, to želi svaki sportaš.


Ivan Pešić je u vratarskoj konkurenciji s Marinom Šegom (Montpellier) i Matom Šunjićem (Ivry Handball).


– Tu smo nas trojica golmana, koji dobro brane u svojim klubovima. Ponavljam opet, samo neka je zdravlja, biti će sve ok. Najvažnije je da smo mi vratari dobri i da se nadopunjujemo – poručio je Ivan Pešić iz Poreča.