Atletika

Sara Kolak treća na mitingu u Budimpešti, rezultat je bio slabiji nego na otvaranju sezone u Pragu

Ivana Vaupotić

Sara Kolak / Foto Reuters

Sara Kolak / Foto Reuters

Uspjela sam izvući taj jedan hitac, žao mi je što nisam iskoristila dobre uvjete - kaže Sara Kolak, koja je treće mjesto u bacanju koplja osvojila hicem iz treće serije od 57,15 metara



RIJEKA Sara Kolak osvojila je treće mjesto u bacanju koplja na mitingu iz GP serije u Budimpešti, njezina sprava u sportskom centru Lantos Mihaly zaustavilo se na 57,15 metara. Rezultat je to kojim atletičarka Kvarnera i olimpijska pobjednica iz Rio de Janeira ne može biti zadovoljna, pogotovo nakon 59,33 metra kojima je u ponedjeljak po jakoj kiši u Pragu otvorila novu natjecateljsku sezonu. Pobijedila je Mađarica Annabella Bogdan s 58,39 metara, drugo mjesto pripalo je domaćoj bacačici Angeli Moravcsik s 57,89 metara.


– Jednostavno nisam bila prava. Uspjela sam izvući taj jedan hitac, žao mi je što nisam iskoristila dobre uvjete. Rekla sam da će mi trebati vremena da uhvatim pravi ritam, bilo je pogrešaka, ali bolje sada nego u nastavku sezone – rekla je Sara Kolak, koja je natjecanje otvorila hicem od 52,14 metara, potom je prestupila, a onda u trećoj seriji bacila svoj najdalji hitac od 57,15 metara i preuzela vodstvo.


No, nije se dugo zadržala na vodećoj poziciji, već u idućoj seriji prvo ju je prebacila pobjednica Bogdan, a onda i drugoplasirana Moravcski. Bilo je to sve od Sare Kolak, koja je u svojem četvrtom pokušaju koplje bacila 53,94 metra, a natjecanje završila dvama prestupima.




– Nema mjesta panici. Sada ćemo sve dobro analizirati. Idemo dalje – dodala je atletičarka Kvarnera, koja ostaje u Mađarskoj gdje je u nedjelju očekuje novi miting, a onda ispit u dresu reprezentacije na Ekipnom prvenstvu Europe u drugoj ligi, što će se od 20. do 22. lišnja održati u Chorzowu.