CITIUS MITING BERN

Sara Kolak podbacila na mitingu u Bernu, jedinim ispravnim hicem završila na osmom mjestu

Ivana Vaupotić

Sara Kolak/Foto REUTERS

Sara Kolak/Foto REUTERS

Bilo je to svojevrsno zvono za uzbunu, jučerašnji je nastup, nažalost, samo potvrda da Sara Kolak više nije ni blijeda kopija bacačice koja je prije pet godina zadivila atletski svijet i ispisala najljepšu priču Olimpijskih igara u Rio de Janeiru.



RIJEKA Sara Kolak zauzela je osmo mjesto s hicem od 48,99 metara na mitingu Citius u Bernu, na kojem se natjecanje u bacanju koplja bodovalo za Dijamantnu ligu. Hitac iz prve serije ujedno je i jedini ispravan hitac atletičarke Kvarnera i olimpijske pobjednice iz Rio de Janeira, koja ne pamti ovako slabu sezonu.


Pobijedila je Čehinja Nikola Ogrodnikova, koja je u prvom pokušaju bacila rekord mitinga od 64,16 metara, drugo mjesto osvojila je svjetska rekorderka i njezina sunarodnjakinja Barbora Špotakova sa 61,95 metara, dok je treća bila Austrijanka Victoria Hudson sa 61,64 metra.


Mitingu u Bernu treće je natjecanje Sare Kolak ove sezone, koju je otvorila na mitingu Zlatna sprinterica u Ostravi na kojem je s hicem od za nju skromnih 60,04 metra osvojila treće mjesto. Uslijedile su potom Olimpijske igre u Tokiju na koje je otputovala bez, sada već bivšeg, trenera Andreasa Thorkildsena te je zahvaljujući trima neispravnim hicima u kvalifikacijama ostala bez plasmana.




Bilo je to svojevrsno zvono za uzbunu, jučerašnji je nastup, nažalost, samo potvrda da Sara Kolak više nije ni blijeda kopija bacačice koja je prije pet godina zadivila atletski svijet i ispisala najljepšu priču Olimpijskih igara u Rio de Janeiru. Nakon jučerašnjeg nastupa ima o čemu razmišljati i što prije pronaći novog trenera jer je hitac od 48,99 metara debelo ispod njezine razine.