Atletika

Sandra Perković osvojila treće mjesto na mitingu Dijamantne lige u Dohi, Mihaljević drugi u bacanju kugle

Ivana Vaupotić

Sandra Perković/Foto REUTERS

Sandra Perković/Foto REUTERS

Sretna sam što sam ovdje i što opet imamo natjecanja. Moj fokus je na Tokiju, osvojila sam zlato u Londonu i Riju pa imam velika očekivanja i od ovih Igara – rekla je Sandra Perković



RIJEKA Sandra Perković osvojila je treće mjesto u bacanju diska na mitingu Dijamantne lige u Dohi s hicem od 63,60 metara, kojim se do posljednje, šeste serije nalazila na trećoj poziciji. U vodstvu je dotad bila Amerikanka Valarie Allman s hicem od 65,57 metara, druga je bila Kubanka Yaime Perez sa 63,75 metara.


Trio je to koji je prema novim pravilima, koja osim za sve bacačke discipline vrijede i za horizontalne skokove, ušao u borbu za plasman od prvog do trećeg mjesta, s tim da se za konačni poredak računa samo pokušaj iz posljednje serije. Sandra Perković u posljednjoj je seriji imala neuspješan hitac i ostala na trećem mjestu; pobijedila je Yaime Perez, koja je spravu u posljednjem pokušaju bacila 61,35 metara, dok je drugo mjesto pripalo Valarie Allman, čiji se disk u šestoj seriji zaustavio na 58,58 metara.


– Sretna sam što sam ovdje i što opet imamo natjecanja. Moj fokus je na Tokiju, osvojila sam zlato u Londonu i Riju pa imam velika očekivanja i od ovih Igara – rekla je Sandra Perković.




Marija Tolj, druga hrvatska predstavnica u bacanju diska, zauzela je šesto mjesto u svojem premijernom nastupu u Dijamantnoj ligi sa 60,76 metara.


Filip Mihaljević osvojio je drugo mjesto u bacanju kugle s hicem od 21,57 metara iz druge serije. Rezultat je to jedan centimetar kraći od njegova pobjedničkog hica u Ostravi kojim je otvorio sezonu. Najbolji hrvatski bacač kugle uoči šeste je serije bio na trećem mjestu, u vodstvu je bio Armin Sinančević iz Srbije s 21,88 metara, dok je na drugom mjestu bio Novozelanđanin Tomas Walsh s 21,59 metara.


Upravo je Walsh, koji je prije dvije godine u Dohi bacio osobni rekord od 22,90 metara, u šestoj seriji osigurao pobjedu hicem od 21,63 metra, drugo mjesto osvojio je Mihaljević, koji je u posljednjem pokušaju kuglu bacio 20,89 metara, dok je Sinančević imao neispravan pokušaj i u konačnici osvojio treće mjesto.