DIJAMANTNA LIGA ZÜRICH

Sandra Perković druga u Dijamantnoj ligi u Zürichu, Marija Tolj natjecanje završila šesta

Hina

Sandra Perković/Foto REUTERS

Sandra Perković/Foto REUTERS

Perković je svoj najbolji hitac natjecanja ostvarila u posljednjoj šestoj seriji kada je bacila 67.22 metra, no niti s tim rezultatom nije uspjela preskočiti olimpijsku pobjednicu iz Tokija Amerikanku Valarie Allman, koja je u petoj seriji bacila 69.20 m.ZÜRICH Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković zauzela je drugo mjesto u bacanju diska na završnici “Dijamantne lige” u Zurichu, dok je druga hrvatska predstavnica Marija Tolj završila natjecanje na šestoj poziciji.


Perković je svoj najbolji hitac natjecanja ostvarila u posljednjoj šestoj seriji kada je bacila 67.22 metra, no niti s tim rezultatom nije uspjela preskočiti olimpijsku pobjednicu iz Tokija Amerikanku Valarie Allman, koja je u petoj seriji bacila 69.20 m.


Treće mjesto zauzela je Kubanka Yaime Perez sa 64.83m.
Tolj je svoj najbolji rezultat od 57.79 m ostvarila u petoj seriji.


Perković je tako ostala na 43 pobjede na mitinzima iz serije “Dijamantne lige” te na šest ukupnih pobjeda u ovom natjecanju.


Allman je povela nakon prve serije s hicem od 66.48m te je držala vodstvo sve do kraja natjecanja. Perković je u petoj seriji bacila 66.37m, samo da bi Allman, kao da je osjećala da se naša šampionka diže što se natjecanje bliži kraju, odgovorila pobjedničkim hicem od 69.20m.


Za razliku od svih prethodnih ovogodišnjim mitinga “Dijamantne lige”, na završnici u Zürichu nije vrijedilo pravilo da je pobjednica ona bacačica koja ostvari najbolji rezultat u posljednjoj seriji, što bi ovoga puta odgovaralo Perković, već se natjecanje odvijalo u tradicionalnom formatu.